algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

El Consell adquireix definitiviament el Castell d'Alaró

El Consell ha signat aquest dimarts un decret pel qual s'aprova l'adquisició per cessió gratuïta del Castell d'Alaró, després de donar per conclosos els procediments establerts per l'Estat per a materialitzar el traspàs de titularitat.

la institució insular ha indicat que serà el departament de Territori el que s'encarregarà de l'execució i coordinació de tots els tràmits que procedeixin fins a l'obtenció de la cessió efectiva de l'immoble.

Així mateix, ha detallat que per a fer realitat la cessió el Consell ha hagut d'aportar tres documents. Una proposta justificativa, una memòria de manteniment patrimonial i un document que acrediti la capacitat econòmica per a fer front al manteniment.

En aquests documents, Territori ha explicat que el Castell d'Alaró està situat dins de la Serra de Tramuntana, declarada Patrimoni Mundial de la Humanitat per la Unesco. A més, ha incidit en què aquest castell, juntament amb els del Rei i el de Santueri, són els anomenats Castells Roquers característics de Mallorca.

Pel que fa al document econòmic, el Consell ha posat l'accent en el seu compromís durant anys amb el monument, «encara que era de titularitat estatal». És més, ha remarcat que «el manteniment ha estat possible gràcies a les subvencions de Territori».

Cal recordar que les recerques d'immatriculacions es remunten a 1865 i que en 1885 es van dividir les propietats del Castell, moment en el qual una acabo en mans del Ministeri de Cultura.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.