cielo claro
  • Màx: 21.73°
  • Mín: 13.08°
21°

El Govern adjudica 1,9 milions d'euros en ajuts a 308 petits comerços emblemàtics de les Balears

El Govern de les Illes Balears, a través de la Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, i de la seva Direcció General de Comerç, ha adjudicat 1,9 milions d'euros en ajuts a 308 comerços detallistes i emblemàtics de les Balears.

Tal com han explicat aquest dissabte des d'aquest departament, l'import econòmic inicial d'aquestes subvencions era d'1.400.000 euros i va ser ampliat amb 532.000 euros. La resolució d'aquests ajuts, que ha estat publicada aquest dissabte en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB), estableix que, dels 483 expedients favorables, es finançaran 308 (fins esgotament de crèdit), xifra que suposa un 71% més d'expedients subvencionats amb relació a l'any 2020, quan es varen subvencionar 180.

D'aquests 308, tretze són comerços emblemàtics: sis de categoria A-1 en el catàleg de PalmaActiva, dos certificats per l'IDI a través del seu catàleg, i cinc certificats pel Servei de Comerç.

Aquests ajuts van destinats a la modernització de les empreses comercials detallistes i a determinats serveis, la continuïtat dels establiments comercials i de serveis emblemàtics, amb especial atenció als afectats per la crisi de la Covid-19. Els beneficiaris d'aquests ajuts són els titulars de petites empreses del sector del comerç detallista o de determinades empreses de serveis, ja establertes prèviament i amb seu social a les Balears. Les actuacions subvencionables són inversions per a la millora tecnològica encaminada a potenciar el comerç electrònic en establiments de venda presencial, com la creació d'aplicacions informàtiques, creació o millora del lloc web, allotjament i adquisició d'equipament informàtic.

Aquests ajuts van destinats a aquelles inversions que impliquin un avanç cap a una economia baixa en carboni, la millora de l'eficiència energètica i la sostenibilitat, com l'adquisició i instal·lació d'aparells o sistemes d'il·luminació de baix consum; adquisició i instal·lació d'aparells de climatització o de conservació d'aliments que suposin una reducció del consum energètic, així com altres inversions que suposin una millora de la qualificació en el certificat d'eficiència energètica; instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, i implantació de sistemes de gestió energètica.

D'altra banda, segons han explicat des de Vicepresidència, també han estat subvencionables aquelles inversions destinades a millorar l'accessibilitat i l'eliminació de barreres arquitectòniques, o a l'adquisició i instal·lació de l'equipament necessari per a la modernització de l'establiment (mobiliari, maquinària relacionada amb l'activitat comercial de l'establiment o amb mesures sanitàries dutes a terme a causa de la crisi de la Covid-19, instal·lacions, sistemes d'alarma i seguretat, o TPV).

L'adquisició i instal·lació de l'equipament necessari per a la millora de la imatge de l'establiment (retolació comercial, interior i exterior) o les obres i reformes en general que comportin la millora i modernització de l'establiment, i en especial les que siguin necessàries per adaptar els locals a les noves necessitats sorgides a causa de la crisi sanitària, també entren dins de les actuacions subvencionables.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.