algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
10°

El Govern aprova exigir el certificat Covid o una prova negativa per accedir a les residències de gent gran

El Consell de Govern d'aquest dilluns ha aprovat un conjunt de noves mesures per continuar l'estratègia de contenció de la transmissió del Covid-19 a les Illes Balears. L'objectiu és dur a terme iniciatives dirigides a evitar l'augment de casos en els àmbits on més es produeixen i en els transitats per les persones més vulnerables.

Segons ha conclòs el Comitè de Gestió de Malalties Infeccioses en el seu darrer informe, les Illes Balears es troben davant una situació en la qual, malgrat que sembla que s'ha estabilitzat el fort creixement de la transmissió de la Covid-19, aquesta es manté en nivells molt elevats. A més, s'ha intensificat l'efecte de contagi d'aquesta dinàmica, inicialment centrada bàsicament en població jove, cap a altres grups d'edat més vulnerables, amb la reaparició, a més, de brots a les residències de gent gran, i amb la previsió que aquesta situació d'incidència elevada es pugui mantenir durant les pròximes setmanes.

L'augment d'incidència està relacionat amb la relaxació de les mesures de prevenció, una major mobilitat social i geogràfica, i l'explosió a les Illes Balears de la variant Delta, més transmissible.

Les mesures de distanciament social han demostrat repetidament al llarg de la pandèmia la seva eficàcia per limitar la transmissió de la Covid-19. Entre les mesures que s'han mostrat més eficients hi ha les limitacions en les reunions socials i familiars i les restriccions a les activitats en horari nocturn.

En aquest sentit, es considera necessari mantenir la limitació de les reunions socials en horari nocturn entre persones no convivents, atès el risc elevat de contagi que acompanya habitualment aquestes activitats, especialment en un moment en el qual la incidència en població jove es troba en nivells màxims, com a eina fonamental per evitar que l'augment de la incidència pugui arribar a nivells que comprometin l'assistència sanitària de la població.

D'altra banda, també es considera necessari establir mesures que permetin limitar la generació de brots en els àmbits d'especial risc, bé sigui per la vulnerabilitat dels implicats (com seria el cas de les residències de gent gran), o bé per la naturalesa dels esdeveniments, en casos en què es puguin generar situacions de superdisseminació (com, per exemple, esdeveniments multitudinaris o escoles d'estiu). Entre aquestes mesures es proposa la utilització de sistemes que certifiquin que els participants en aquestes activitats es troben o bé immunitzats davant la Covid-19 (per vacunació o infecció prèvia) o bé que s'han sotmès a una PDIA amb resultat negatiu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.