algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 13.97°
17°

El conseller Miquel Company explica a Andorra els plans del Govern en matèria de noves tecnologies i sostenibilitat

El conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura del Govern, Miquel Company, ha explicat a Andorra les aplicacions de les TIC en l'estratègia de sostenibilitat de les Balears.

Company ha participat en una taula de debat sobre 'Reactivació de l'economia a partir de l'aplicació de noves tecnologies en la cultura de la sostenibilitat', que s'ha fet en el marc de la tercera edició del mercat d'estiu la Serenalla Market --La Massana--, que ha estat inaugurada pel president del Govern d'Andorra, Xavier Espot. I, a més, ha comptat amb la participació del fundador i CEO de Beabloo, Jaume Portell, i del ministre andorrà de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres.

En la seva intervenció, el conseller ha explicat l'experiència des de les Balears en l'aplicació de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) a l'estratègia de sostenibilitat de la Comunitat.

En concret, ha detallat els possibles usos de la xarxa IoTIB (Internet of Things) en el marc del projecte Smart IB que impulsa el Govern en coordinació amb els consells insulars amb l'objectiu d'obtenir informació en temps real de tota mena de paràmetres per a personalitzar serveis públics i reduir l'impacte sobre el medi ambient.

Per a Company, «aquest projecte basat en les infraestructures de telecomunicacions i de sistemes facilitarà disposar d'informació estratègica per a la millora de diferents àmbits bàsics per a Balears com per exemple el turisme, la planificació territorial, la mobilitat, i la gestió de les emergències». Aquesta xarxa ha estat desenvolupada conjuntament amb la Universitat de les Illes Balears (UIB) i disposa de cobertura en la pràctica totalitat de les Illes, amb més del 98% de cobertura. «Encara així, continuem treballant per a cobrir petites zones fosques», ha remarcat el conseller.

Disposant d'aquesta base tecnològica, el Govern s'ha proposat desenvolupar un projecte que ampliï la cobertura d'aquesta Xarxa IoT'Smart' per a disposar de la màxima cobertura en totes les Illes, el dot d'intel·ligència amb programari de gestió, d'informació geogràfica i d'anàlisi de dades i integri noves fonts d'informació tant internes com externes.

Així, ha plantejat integrar fonts d'informació com un Big Data Turístic, sensors d'alerta d'inundacions, càmeres optròniques per a geolocalizar focus d'incendis, sensors de la qualitat de l'aigua, sensors d'estat d'ocupació de platges i altres espais d'interès, sensors d'aparcaments, sensors d'alerta per a senderisme i, o bé, excursionisme, sensors de pèrdua d'aigua en la xarxa de distribució, sensors de mesura de l'estat dels aqüífers, entre altres.

Actualment, els consells insulars disposen de projectes en aquesta línia, com el projecte Menorca Smart Island, Smart Mallorca o DTI del Consell d'Eivissa, que utilitzaran la xarxa Smart IoTIB. «Però és necessari crear un model global de governança que integri els diferents projectes optimitzant els recursos de les diferents institucions, reaprofitant i compartint les inversions realitzades», ha dit el conseller Miquel Company.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.