nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

STEI: «S'ha d’acabar el bloqueig de més de 60 anys al poble de Cuba»

185975

L’STEI Intersindical expressa el seu suport al poble de Cuba i a l’entitat germana el Sindicat Nacional de Treballadors de l’Educació, la Cultura i l’Esport (SNTECD), integrada dins la Central Unitària dels Treballadors, la CUT.

Els efectes de la pandèmia s’han vist agreujats a Cuba per l’impacte del bloqueig que els Estats Units apliquen contra l’illa des de fa més de seixanta anys. «Avui més que mai s’ha d’exigir l’acabament d’un bloqueig criminal, així com també de la ingerència, duta a terme durant dècades, per la principal potència militar i econòmica del planeta i els seus còmplices», han remarcat.

El sindicat defensa el dret del poble cubà a manifestar el seu desacord amb les penalitats que pateix i rebutja l’esclat de violència produït entre la població, amb el perill que doni pas a una situació de descontrol i d’enfrontament civil. També expressa el seu desacord amb les campanyes exteriors des de les xarxes socials per a atiar el clima de discòrdia i de promoció de la violència.

«Cuba és un exemple de lluita contra el colonialisme i les polítiques imperials. Aquest és el motiu principal que explica tanta manipulació, un assetjament permanent i una violència persistent damunt aquest país i la seva gent», explica el sindicat.

L’STEI Intersindical defensa el dret de tots els pobles a decidir el seu futur, sense interferències d’altres països, i denuncia «el discurs fals de les potències que ofereixen “ajuda humanitària” a la malmesa població cubana mentre no es plantegen l’aixecament del bloqueig de més de 60 anys que comporta privacions d’aliments i medicines i deteriorament dels serveis bàsics».

En una recent Assemblea de les Nacions Unides, el passat mes de juny, es va aprovar una Resolució que reclama l’acabament del bloqueig; amb 184 vots a favor i només 2 en contra, per part dels Estats Units i Israel. Colòmbia, Ucraïna i els Emirats Àrabs es varen abstenir.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Cuba, si. Farsants que utilitzen a Cuba, no., fa mes de 2 anys

Tot el meu suport al poble cubà.
Però al marge de voler que aquests problemes que pateixen a Cuba se solucionin i que també assolesquin una vertadera democràcia, no puc de menys que sentir-me ofès coma ciutadà per la utilització que fan el PP i els seus satèlits VOX i C's del problema, assimilant-lo algovern de coalició d'esquerres estatal i de vàries comunitats autònomes, entre les que se troba la nostra.
Fa falta ser molt, molt, molt curt i estar encara més desinformat, per empassar-se aquests sermóns que fa tota aquesta genteta de dretes tan insignificant, alhora que no deixa de molestar i d'ofendre que ens tractin com si fóssim beneits de remat.
I a ells no els interessa el sofriment que pugui tenir el poble cubà i només els interessa aquest sofriment per enganar als ciutadans i que amb comparacions odioses absolutament irreals, culpabilitzar, emmerdar, demonitzar i desgastar als partits d'esquerres que governen aqui per prendre ells el poder i tornar fer de les seves.
I si qualque dia aquestes "eminències" ens arribàssin a governar, que Déu ens agafi confessats.

Valoració:1menosmas
Per Oh, fa mes de 2 anys

60 anys de dictadura

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente