algo de nubes
  • Màx: 13.61°
  • Mín: 7.77°
13°

La Fundació Banc de Sang necessita donacions dels grups O+, O- i A+ urgentment

La Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (Bstib) ha advertit aquest dijous de la falta de reserves per a alguns grups sanguinis, ja que les 171 persones que van acudir aquest dimecres a donar han estat «insuficients per a remuntar el nivell» d'unitats.

Segons ha explicat la fundació, el Banc de Sang de les Balears ha començat el dia aquest dijous amb 460 bosses de sang, quan en necessita, almenys, 1.000 unitats per a atendre correctament els malalts i accidentats que es troben ingressats actualment a les Balears.

Concretament, han explicat, queden reserves de dos dies per als grups O+ i O- i de tres per als A+.

El baix nivell d'unitats s'ha degut especialment a la volta a l'activitat i a la calor, «dues grans raons per les quals la gent retarda la seva decisió de donar», han afegit.

No obstant això, des de la fundació han recordat que els hospitals segueixen transferint cada dia i que necessiten sang per a realitzar transfusions periòdiques a persones que així ho requereixen, com a malalts de càncer o pacients que des que varen néixer necessiten reposicions cada tres setmanes, han exemplificat.

«La donació de sang és un acte altruista i voluntari que té una durada de 20 o 30 minuts i ofereix, a canvi, tota una vida a les persones que necessiten molta sang», han afegit.

Per això, insisteixen que qualsevol persona sana d'entre 18 i 65 anys que pesi més de 50 quilos s'animi a donar, al mateix temps que agraeix la solidaritat de totes les persones que ja ho estan fent.

En cas d'haver rebut recentment la vacuna contra la Covid-19, han explicat, es pot donar a partir de les 24 hores següents.

Tots aquells que vulguin ajudar amb la seva donació de sang han de sol·licitar cita prèvia a través de la pàgina web de Dona Sang.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni, fa mes de 2 anys

El plasma de Quinton fou utilitzat a França fins l'any 1984 per la Seguritat Social de França.
La medicina alternativa proposa la utilització a partir de la obtenció del plama amb aigua de la mar.
Inconvenients: "interessos econòmics".

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente