cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
13°

Emili Darder, el batle de Palma afusellat pels franquistes el 1937, figura com a indultat en el Portal de víctimes del franquisme del Govern espanyol

185439

La professora de dret internacional públic de la UIB Margalida Capellà qui va ser diputada del Parlament de les Illes Balears, ha denunciat, des del seu compte de Twitter, uns fets autènticament vergonyosos: diversos demòcrates assassinats pels franquistes figuren com a 'indultat' en el portal de víctimes del franquisme, gestionat per la Secretaria d'Estat de Memòria Democràtica del Govern espanyol.

Així, Emili Darder, batle republicà de Palma, figura com a 'indultat' l'any 1940... Quan, en realitat, Darder va ser afusellat el 24 de febrer de 1937.

Els altres tres demòcrates afusellats juntament amb Darder, Alexandre Jaume, Antoni Maria Ques i Antoni Mateu, també figuren com a indultats, no com a executats.

Margalida Capellà, qui va ser la promotora de la Llei de persones desaparegudes, també ha denunciat altres casos com el de «Bernat Marquès, afusellat a Illetes el 1937, un altre que passarà a la Història com a indultat per Franco si ningú no ho revisa o completa» i «Docmael López de Palop, un altre que figura com a indultat en el portal esmentat. Caldria que algú avisés que va morir abans que li arribés l'indult. Era catedràtic d'institut, va ser detengut a Illetes i a can Mir, va morir malalt el 1939».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Vaja, vaja!, fa mes de 2 anys

Unes errades o falsedats com aquestes sembla que no han de poder mantenir-se! Com és possible això?

Valoració:0menosmas
Per Obvi, fa mes de 2 anys

I a més d´assassins, mentiders?

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente