algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 19°
21°

Un grup de feministes exigeixen a Palma «complir l'agenda feminista» i la «derogació de les lleis trans»

Un grup de prop d'una trentena de feministes han exigit aquest dissabte a Palma, a prop de la Delegació del Govern espanyol a les Balears, «el compliment de l'agenda feminista» i la «derogació de les lleis trans».

Segons ha informat la portaveu del col·lectiu Radfem Mallorca, Ana Martínez, en declaracions als mitjans de comunicació, «l'acte de concentració que es duu a terme aquesta jornada s'emmarca dins dels organitzats a nivell estatal per a reivindicar que es compleixi l'agenda feminista i que es deroguin totes les lleis trans».

«Diem no a totes les lleis trans perquè fan molt de mal a les dones, que ens esborren del mapa, perquè si el sexe deixa de ser objectiu i passa a ser un sentiment es desfan totes les lleis de gènere», ha explicat Martínez.

La portaveu de Radfem Mallorca també ha justificat el seu «no a les lleis trans» per «el mal que, a més, fan a la infància, quan s'entra en escoles a dir-los als nins que per jugar a les 'nines', o a les nines per pujar d'alt d'un arbre, pot ser que hagin nascut en un cos equivocat».

«Amb les lleis trans, si un nin diu que no és un home, si no una femella o a l'inrevés només existeix el camí del tractament, la qual cosa comporta començar des de la infància amb blocadors de pubertat que paralitzen el desenvolupament infantil sigui físic o psicològic per a passar a una hormonació per a tota la vida i a invasions quirúrgiques massa agressives», ha lamentat la portaveu sobre aquest tema.

Així mateix, Martínez ha afirmat estar en contra de les lleis trans perquè «no protegeixen ni tan sols els transsexuals, perquè, què és ser trans si tothom pot anar al registre i canviar-se de sexe?», s'ha preguntat, alhora que ha lamentat que «aquelles persones que són transsexuals que sofreixen una disfòria de gènere real que necessiten tractament i acompanyament queden totalment abandonades».

«Les persones transsexuals compten amb una llei estatal de l'any 2007 que amb un tractament durant dos anys i un diagnòstic de disfòria o bé d'incongruència de gènere els permet a través dels seus canvis corporals registrar-se com a dones i tenir tots els drets», ha recordat la portaveu.

Amb tot, ha apuntat que «aquesta concentració ha estat el primer acte de Radfem Mallorca» però, ha advertit, «n'hi haurà molts més perquè les feministes seran als carrers».

Durant la concentració, convocada conjuntament amb Confluència Moviment Feminista, s'han pogut escoltar, a més, altres reivindicacions feministes com ara la «derogació de les lleis que atempten contra dones i la infància» o «l'aprovació d'una llei abolicionista de la prostitució».

A més de les seves reivindicacions, les feministes concentrades han llançat consignes com ara que «les lleis trans són misogínia», «governi qui governi el feminisme no es calla» i fins i tot «Irene Montero dimissió!».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Troca, fa mes de 3 anys

Una norma d'estil dels mitjans de comunicació seriosos és no traduir els noms propis. En aquest cas no seria Confluència Moviment Feminista, com diu la notícia, sinó Confluencia Movimiento Feminista, com diu la pancarta, de tal manera que quedi clar per al lector que és una organització de fora Mallorca o que, essent mallorquina, utilitza l'espanyol per a identificar-se com a organització.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente