cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:

'Turista per un dia', un projecte per a donar a conèixer els pobles de Mallorca als residents

El Col·legi Oficial de Guies Turístics de les Illes Balears, COGTIB, juntament amb el Consell de Mallorca i els ajuntaments d’Alcúdia, Inca, Pollença, Felanitx i Vilafranca de Bonany han presentat la iniciativa 'Turista per un dia'. Es tracta d’una iniciativa que té com a finalitat donar a conèixer amb una perspectiva cultural i dinàmica els pobles de Mallorca als residents de l’illa, tot i que també en podran gaudir els turistes interessats.

La iniciativa consisteix en l’organització de visites guiades setmanals en aquests municipis, en les quals es divulgarà informació sobre la seva història, cultura, gastronomia i comerç local.

En la presentació d’aquesta iniciativa han participat la directora insular de Turisme del Consell, Lucía Escribano; el regidor de Comerç i Turisme de l’Ajuntament d’Inca, Miguel Ángel Cortés; la regidora de turisme de l’Ajuntament de Pollença, Maria Buades; el regidor de Turisme d’Alcúdia, Pep Cladera; i el president del COGTIB, Pedro Oliver.

A més de contribuir a promoure la cultura i tradició de Mallorca, 'Turista per un dia' té «un marcat caràcter de turisme sostenible, ja que els guies que formen part de la iniciativa insistiran en la importància de tenir presents i protegir els elements bàsics de les nostres arrels, així como la priorització del consum del producte de l’illa», han explicat.

Les visites guiades seran d’una hora i mitja i aniran a càrrec de guies turístics col·legiats, des d’una perspectiva dinàmica i en diferents idiomes. La coordinació es duu a terme a través dels diferents ajuntaments i cada municipi estableix els seus horaris i rutes de manera coordinada amb els guies.

Els interessats poden gaudir d’aquestes visites a partir del mes de juliol amb un preu de 10 euros per participant (gratuït per als menors de 12 anys). S’ha de fer reserva amb una antelació mínima de 48 hores al correu electrònic administracion@colegioguiasib.com, i s’ha d’elegir l’idioma: català, castellà, anglès, alemany o un altre si es demana amb temps suficient per a organitzar-ho.

Les propostes obertes fins al moment són les següents:

- Alcúdia. Dimecres a les 10.00 h. Punt de trobada: Oficina de Turisme.
- Inca. Dijous a les 10.00 h. Punt de trobada: Museu del Calçat i de la Indústria.

Pollença, Vilafranca de Bonany i Felanitx fixaran les dates i horaris en breu. S’espera que al llarg dels propers mesos més municipis s’adhereixin a aquesta iniciativa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.