algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.63°
15°

Esquerra Unida: «No desapareixeran, però cal regular per evitar l'estada de diversos creuers alhora»

Arran de l'arribada del primer creuer des de l'inici de la pandèmia, Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB) reclama la seva regulació, per evitar situacions de saturació turística, pèrdua de la qualitat ambiental així com la qualitat d'un turisme que no pot ser monolític.

De cara a l'arribada del turisme de creuers, EUIB assumeix que no desapareixeran, però cal regular per evitar l'estada de diversos creuers alhora, degut segons han afirmat, que els recursos naturals de les Illes Balears són limitats especialment l'aigua i que és important no superar els límits territorials insulars.

D'altra banda, també treballen en mesures i polítiques recollides dins els acords de Bellver a l'article 90, per avançar en polítiques de fiscalitat verda. Afirmen que, «qui més contamina més paga» i que aquest avenç en política fiscal permetria a les Balears dedicar més recursos a la lluita contra el canvi climàtic així com en la reforma dels sectors productius de Balears, actualment sols centrats en la construcció i el turisme, extremadament dependents. Aquestes polítiques fiscals s'haurien d'aplicar al sector dels creuers d'entre d'altres.

Així mateix EUIB també ha defensat en el darrer any aquesta posició en diverses ocasions al parlament de les Illes Balears a través del seu diputat, Pablo Jiménez, integrat dins el grup parlamentari de Unides Podem (Podem - EUIB).

En conclusió EUIB proposa limitar els creuers a tots els ports de les Balears, per fer una mica més sostenible, social, econòmica i mediambiental l'activitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.