cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.53°

#CanviClimàtic: la UIB planteja als Consells pitiüsos la viabilitat de celebrar una assemblea ciutadana pel clima a les Balears

Els presidents dels Consells d'Eivissa i de Formentera han rebut a investigadors de la Universitat de les Illes Balears (UIB) després de rebre l'encàrrec de la European Climate Foundation (ECF) d'elaborar un diagnòstic sobre la viabilitat de celebrar una assemblea ciutadana pel clima a les Balears.

Segons ha informat la UIB, l'equip de treball parteix d'iniciatives sorgides a tota Europa i serà previ a celebrar una assemblea ciutadana pel clima, tal com ha anunciat el Ministeri de Transició Ecològica.

De fet, les assemblees ciutadanes fomenten la participació i han guanyat rellevància com a mecanismes de democràcia deliberativa, ha assenyalat la UIB.

Així, el canvi climàtic és un dels temes que pot ser dirigit a partir d'una assemblea ciutadana perquè desperta interessos i és un problema que requereix canvis estructurals. El diagnòstic que sorgeixi a les Balears abordarà iniciatives d'àmbit estatal o regional.

A més, el Ministeri ha anunciat la celebració d'una d'aquestes assemblees a la tardor encara que els seus acords no seran vinculants. La UIB plantejarà així la viabilitat d'una d'aquestes assemblees a les Illes en diferents nivells a través de la valoració del sistema de selecció de participants, el paper dels experts o els agents econòmics, entre altres.

L'objectiu, segons han explicat, és elaborar una proposta factible i que rebi el consens dels actors socials i econòmics i el compromís de les administracions públiques.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.