algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

L’Obra Cultural Balear anima a reivindicar els Drets Lingüístics en el marc del 25è aniversari de la Declaració Universal

L'Obra Cultural Balear ha fet un comunicat per commemorar els 25 anys de la Declaració Universal de Drets Lingüístics.

Comunicat:

L’Obra Cultural Balear celebram el 25è aniversari de la Declaració Universal de Drets Lingüístics aprovada a Barcelona durant la Conferència Mundial de Drets Lingüístics i per iniciativa del Comitè de Traduccions i Drets Lingüístics del PEN Internacional i el CIEMEN.

L'objecte de la Declaració fou promoure els drets lingüístics, especialment llengües amenaçades. Considera la diversitat lingüística i cultural existent al món i rebutja l'homogeneïtzació cultural forçada i defineix el concepte de llengua pròpia d'un territori, entre altres drets.

Cal recordar, que l’Obra Cultural Balear va participar l’any 1996 a l’Assemblea de Participants de la CMDL en l’elaboració i negociació de la Declaració. Per aquest motiu, durem a terme pròximament, algunes accions i actes, organitzats juntament amb altres organitzacions que també varen participar de l’Assemblea.

És important conèixer els nostres drets per a poder-los posar en pràctica així com per a reivindicar-los, en cas de vulneració. Des de l’Obra Cultural, vos animam a fer-ho!

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tià, fa dervers d'un any


Exactament, Toni, però també és fonamental, tant a les Balears, com a València, com al Principat, parlar sempre la nostra llengua fent sentir, sempre amb fermesa, a tothom, concretament als qui insisteixen a parlar foraster, que aquí no hi tenen res a fer i que, amb la seva insistència, qui hi perd són ells perquè se situen en inferioritat de condicions.Sempre he seguit aquesta conducta i tres vegades mai he tengut topades ¨per mor de la llengua, i vos assegur que cada vegada d'aquestes el "monolingüe espanyol" se n'ha anat cara alegre i cul batut.

Valoració:2menosmas
Per Toni, fa dervers d'un any

Els drets lingüístics són paper banyat si no hi ha l'obligació de conèixer la llengua pròpia del lloc on es viu.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente