algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Vidal: «Emprar la pandèmia per no comprometre's amb el Règim Especial és miserable»

El senador per les Illes Balears, Vicenç Vidal, ha demanat a la ministra espanyola d'hisenda Maria Jesús Montero si l'Estat «pensava complir amb el Règim Especial de les Illes Balears ( REB), tenint en compte les promeses i compromisos presos pel govern espanyol en aquesta qüestió».

Vidal ha emprat la ironia per recordar a Montero que se sentia «com l'actor Bill Murray a la pel·lícula El Dia de la Marmota», ja que ha afirmat «haver preguntat de mil formes diferents sobre el REB sense cap èxit» i valorar «la bogeria que viuen les ciutadanes i els ciutadans de les Illes cada dia en constatar que no canvia mai res». El senador autonòmic ha reprès a la ministra dient-li que «veure-la de visita a les Illes dient que el Règim Especial està complit és com veure la marmota Phil del film esmentat anunciar la fi de l'hivern, un hivern econòmic terrible per a la gent de les Balears».

L'ecosobiranista ha volgut enumerar el recurs d'inconstitucionalitat als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) «per no contemplar el REB», l'aprovació d'una moció sense cap vot en contra reclamant les mesures de mobilitat del Règim Especial i «el compromís incomplert pel que fa als terminis» de l'acord de la comissió d'hisenda del Senat «que reclamava que durant el segon trimestre d'enguany es donaria la reunió bilateral CAIB-estat per posar les bases de resoldre la part fiscal del REB es podrà resoldre dins 2022».

Montero, visiblement enfadada, ha qüestionat a Vidal l'ús «d'exemples planers com dibuixos animats» i ho ha qualificat de «poc seriós». Vidal ho ha definit, per la seva banda, com «una fita important», ja que fa que la ministra del ram, «prengui consciència que hi ha algú, des de les Illes Balears, fiscalitzant la feina que fa». El senador ha volgut recordar a la ministra d'hisenda el lema de la Germania mallorquina del segle XVI, que enguany compleix 500 anys, «Pag qui deu», i ha afirmat que «avui, com fa cinc segles, la ciutadania de les Balears continua havent de reclamar un tracte just».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni F, fa mes de 2 anys

El senador Vidal fa la seva feina com cal. Que prenguin nota PSOE i PP, hi ha que demanar el que es nostra devant un govern central trampós i injust que practica una rapinya insuportabla per a las nostres illes.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente