muy nuboso
  • Màx: 16.59°
  • Mín: 12.25°
13°

Pimem reclama a l'Estat espanyol «més fermesa enfront dels abusos de les grans elèctriques»

Per a la Patronal, l'escalada en la factura de la llum mostra com el funcionament del mercat elèctric i el seu sistema de fixació de preus «afavoreix l'especulació, falseja la lliure competència i llastra la competitivitat de la nostra economia». Pimem recorda que al llarg de 2020, mentre es perdien més de 100.000 empreses en el teixit productiu de l'Estat espanyol, els beneficis de les grans elèctriques varen augmentar un 36%. Per al president Jordi Mora, «urgeix extremar el control sobre aquestes grans empreses per a evitar irregularitats i reformar el mercat en profunditat». La Federació recorda que l'Estat espanyol ha sostingut tarifes elèctriques un 10% més cares que Alemanya o França, i encara avui un 18% més cara que al Regne Unit.

Pimem assegura que «aquest increment no sols el suporten injustament les famílies en el seu consum domèstic, sinó que «el gruix del teixit productiu, com són les pimes i autònoms, el carreguen també sobre la seva esquena en aquest moment de crisi econòmica i gran incertesa». Per al també vicepresident de CONPYMES, Jordi Mora, és necessari que «es reclami al govern espanyol i a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), més fermesa enfront dels abusos de les grans elèctriques que funcionen com un autèntic oligopoli».

Per a Pimem no es pot demorar més l'obligació «d'abordar reformes estructurals en aquest mercat amb un pes estratègic fonamental» perquè el sistema actual «afavoreix l'especulació acordada entre els grans, falseja la lliure competència i llastra la competitivitat de la nostra economia». Per a la Federació, l'actual model és una «càrrega insostenible» per al teixit productiu i precisament ara que ha d'aplanar-se el camí cap a la recuperació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tothom ho veu, fa mes de 2 anys

Volen fer creure que la tarifació de les franges horàries és per mor del canvi climàtic!
I un mè negre!
Per a la seva butxaca!
És una manera d´encarir la factura.

Valoració:0menosmas
Per pujada encoberta, fa mes de 2 anys

crec que es tenen indicis de que estan apujant la tarifa més d´un 40%. Si es així, que és molt possible, això sí que és denunciable davant qualsevol cort de justícia.
Mentre estigam a les mans dels negocis feixistofranquistes, estaram molt malament.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente