algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
20°

Més de 5.000 estudiants s'examinen a partir d'aquest dimarts de les PBAU a les Balears

A.COSTA/UIB

Un total de 5.214 alumnes dels centres educatius de les Illes Balears s’han matriculat a les proves de batxillerat d’accés a la universitat, que es duran a terme dimarts, 8, dimecres, 9 i dijous 10 de juny de 2021.

Per mor de la pandèmia, s’aplicarà un protocol de mesures de prevenció i actuació que garanteixin la seguretat sanitària de tots els alumnes que es presentin a les Proves de Batxillerat d’Accés a la Universitat (PBAU).

Matriculats per illes:

  • Mallorca: 4.191
  • Menorca: 449
  • Eivissa: 548
  • Formentera: 26

En col·laboració amb la Conselleria, disposen de 9 espais per fer-hi les proves a Mallorca i poder garantir que les condicions de seguretat sanitària i la facilitat d’accés. A Menorca, seran al recinte firal de Maó i a l’IES Josep Maria Quadrado de Ciutadella; a Eivissa, al Palau de Congressos de Santa Eulàlia del Riu i a l’estació marítima de Sant Antoni de Portmany; i, a Formentera, al club de jubilats i pensionistes de Sant Francesc Xavier.

A diferència dels anys previs a la pandèmia, a Mallorca s’habiliten sis espais fora de Palma: l’auditori de Peguera, la Fàbrica Ramis (Inca), el poliesportiu d’Alcúdia, l’antiga terminal de l’aeroport de Palma, el poliesportiu de Manacor i l’Espai 36 de Sant Llorenç des Cardassar. En el cas de Palma: el campus de la UIB (passa de 2 a 7 edificis), el velòdrom de les Illes Balears i el Palau de Congressos. A totes les seus de la PBAU, els exàmens es faran en les mateixes condicions d’ergonomia (amb taula pròpia) i de climatització (amb aire condicionat). Durant la realització de l’examen està garantida la distància interpersonal.

També l’equip de coordinació i el professorat s’ha ampliat per a l’edició d’enguany. En el desenvolupament de les proves, hi participaran un cap d’expedició per cada punt d’examen com a responsable acadèmic, i un coordinador de punt d’examen per a qüestions logístiques. El nombre de professors implicats en les proves supera els 250 i hi haurà també una vintena d’alumnes col·laboradors que duran guardapits que els identificaran per ajudar els alumnes.

Com a novetat respecte de l’any passat, enguany s’han modificat els horaris de les matèries d’examen per a evitar aglomeracions a les seus de la PBAU. Així, les proves de primera hora congregaran al voltant del 40 per cent dels alumnes i s’escalonarà l’entrada del 60 per cent restant a la segona hora.

A més, es donarà més temps de descans entre cada prova per facilitar que les aules es puguin desinfectar. Mentre es facin les proves, el servei de neteja farà net i desinfectarà els lavabos i els exteriors de l’aula.

Com a norma general, serà obligatori dur posada la màscara higiènica, si pot ser, reutilitzable o quirúrgica. A cada aula, hi haurà gel hidroalcohòlic a l’entrada perquè els alumnes es puguin fet netes les mans en entrar i sortir de cada examen.

A més, dins l’aula, hi haurà senyalitzades les cadires habilitades per a garantir la distància entre els alumnes o s’instal·laran taules i cadires separades per garantir la distància de seguretat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.