algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Comencen dos tallers de català per «aproximar la llengua a la població nouvinguda i per facilitar-los l'arrelament i la recerca de feina»

Des d’aquesta setmana i fins al juliol es duran a terme dos tallers de llengua catalana dirigits a persones procedents dels cinc continents que resideixen a Mallorca. La iniciativa és fruit de la col·laboració entre la Direcció General de Política Lingüística i el Casal d’Associacions d’Immigrants i ONGD.

Segons ha explicat la directora general de Política Lingüística, Beatriu Defior, l’objectiu principal és «aproximar la llengua catalana a la població nouvinguda per facilitar-los l’arrelament i la recerca de feina». Defior ha destacat la importància d’activitats com aquestes perquè van en la línia de «garantir l’accés al coneixement del català a tota la població».

Un taller se centra en l’aprenentatge de la llengua, a partir d’un nivell inicial, per a mares i pares d’infants en edat escolar; l’altre està enfocat a l’àmbit laboral. Cada taller, que pretén sensibilitzar aquests alumnes a favor de l'aprenentatge de la llengua, té una durada de 12 hores i ha tingut en compte les necessitats específiques dels destinataris.

El Casal d'Associacions d'Immigrants i ONGD ha fet la selecció dels alumnes d'acord amb criteris d'inserció sociolaboral i familiar. La intenció és que els tallers tenguin continuïtat, amb els mateixos alumnes, mitjançant una activitat formativa de més llarga durada i més enfocada a l’aprenentatge del català.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 2 anys

Si Eivissa és s'illa que està pitjor aleshores caldria començar per aquesta illa o dedicar-hi recursos proporcionals

Valoració:3menosmas
Per Foraster de fora, fa mes de 2 anys

Ho veig un poc complicat, perquè sa gent ha de tenir voluntat de acceptar i aprendre. Aquí se xerra una altra llengo i , com a mínim, s'ha de respectar. S'espanyol ja els va bé i ademés ningú els contradiu, així que, per què aprendre es mallorquí o català?
Qualque polític, ha tengut sa valentia, d'exigir es mallorquí o català per poder fer feina davant es públic?
Només s'ha d'entrar a qualque botiga de Palma i sentir en quin idioma te reben.

Valoració:8menosmas
Per Ben fet, fa mes de 2 anys

Bona iniciativa. I el que no vulgui, que almenys sàpiga que el que fa no és legal, que esta criminalitzant una llengua oficial i que si se querella contra aquesta llengua, a més de perdre fara el ridícul.

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente