algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
11°

El Govern destinarà 635.000 € a fomentar el català als mitjans de comunicació: «Estam compromesos amb la llengua pròpia»

El Consell de Govern ha autoritzat una convocatòria d’ajuts per a l’any 2021 destinats als mitjans de comunicació en català. Aquests ajuts, que es convoquen anualment, estan destinats a fomentar la presència de la llengua catalana en l’edició o la programació d’aquests mitjans a les Illes Balears.

L’import total de la convocatòria, que s’ha ajustat a la realitat actual, és de 635.000 €, a càrrec del pressupost de la Direcció General de Política Lingüística, adscrita a la Secretaria Autonòmica d’Universitat, Recerca i Política Lingüística. La resolució de la convocatòria serà publicada pel conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura.

«El Govern està compromès amb la llengua pròpia, la catalana. Per això, convocam aquests ajuts, que són fonamentals per a garantir la pluralitat informativa a les Illes Balears i l’estabilitat dels mitjans de comunicació en català de l’arxipèlag, tant escrits com audiovisuals. La tasca d’aquests mitjans és essencial per al foment de la llengua catalana, un dels objectius de la Llei de normalització lingüística», han explicat.

Els mitjans de comunicació en català de les Illes Balears són també un sector ocupacional important dins l’àmbit comunicatiu. Es calcula que donen feina directa a prop d’un centenar de persones. D’aquesta manera, la convocatòria contribuirà a mantenir llocs de feina en el sector.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Per llògica hauria de ser així, fa mes de 2 anys

@Pep Corba. El que diu vostè seria el més normal i correcte, sobre tot tenint en compte que a més d'escriure en Castellà, se fiquen aquí per ridiculitzar la llengua catalana, a aquest digital i a tots noltros, per faltar al respecte, per pegar bronques i per insultar, fets tots ells prohibits per les normes i que si ho fes un de noltros, no se consentiria. Però ara que sabem que el dBalears mai ha sortit de les dependéncies de la Ultima Hora i sabent tots el que feia fins fa ben poc aquest altre diari amb els que opinaven, que als de dretes els deixen dir de tot i als altres no els publicaven res, per correcte i verídic que fos, no ha d'estranyar en absolut que deixin que el fatxum ho emmerdi tot.
És una pena, perque li resta credibilitat, però si els que ho dirigeixen no creuen en el que fan i valoren més ser amics dels corcs maleducats destructius, no ens ha d'estranyar que s'en f0tin de si no va bé, mentres caigui la subvenció.

Valoració:0menosmas
Per inca, fa mes de 2 anys

Ja li podrien pagar un curset de català a aquest senyor a qui se li ha donat funcions de portaveu sense dominar el més mínim ni tenir el més mínim respecte per la llengua que ha d'emprar.

Valoració:6menosmas
Per Pep Corba, fa mes de 2 anys

Crec,que per començar, aqui,escrit que no fora en catalá,no hauria de editarse.Esteim,defensant la nostra llegua,i zas! escrits en castellá.Si,si la llibertad de les canyetas,i de " una grande y libre", i uns col...,que escriguin a o.k. diario,abc,la razón,i molts més.
No és espanyolafóbia, cadesqu,es lliura de escriura,peró,lo avanç dit; recordar.lis,que fan cursos de catalá,per castellans parlants, i gratuïts,pagats per el govern.

Valoració:5menosmas
Per ni més ni menys, fa mes de 2 anys

S´HA DE REFER EL QUE MOLTS "EMIGRANTES" FEIXISTES MALINTENCIONATS HAN PERJUDICAT A LA LLENGUA DURANT DE MOLTS D´ANYS.

Valoració:8menosmas
Per dic, fa mes de 2 anys

Emigrante: Això és culpa vostra.Tan anar en contra del català ens porta a haver de prendre aquestes mesures.Si Espanya fos un país democràtic i es normalitzés l´us de les altres llengües espanyoles això no passaria.Per tan ves a queixar-te a una altre banda.

Valoració:6menosmas
Per I tont, fa mes de 2 anys

Tranquil, i tant, que si la notícia és certa, qualque coseta te caurà a tu perquè escriguis en català. Au, va, no ploris.

Valoració:7menosmas
Per Manuel Serra, fa mes de 2 anys

Jo diria que la quantitat és acceptable. El problema ve amb com es distribueix aqueixa quantitat. Si una sucursal de l'Ara de Catalunya s'endú la gran part, mal anam... Els diaris pròpis de les Balears i els locals haurien d'estar més valorats encara que no treguin paper.

Valoració:4menosmas
Per Vesalamerda, fa mes de 2 anys

@Emigrante. Més doblers públics se gasten darrera els negocis bruts dels fatxes, els seus contractes i serveis, les seves escoles adoctrinadores, els seus toros, les seves privatitzacions, els seus assessors i càrrecs que no serveixen per res més que per donar problemes, els seus enxufats i la seva corrupció.
Així que millor que tanquis la teva bocota i deixis de molestar ficant-te aqui. Maleducat!

Valoració:11menosmas
Per I tant, fa mes de 2 anys

Muy bien. (Lo mateix de cada any)
Esta mañana, he recorrido de arriba abajo y viceversa Jaume III y he contado (y contribuido), hasta cinco personas que pedían limosna.
La próxima vez, en lugar de darles nada, les enrollaré con el consabido "cullons noi ja heu tinc desemvolupat". A ver si se quedan contentos.
Dar ese dinero a los de siempre, que nunca sabemos quienes son, pero que lo suponemos, y sin explicación alguna por parte de los que lo reciben, a mi particularmente se me quemarían las manos.
Además, si es para mantener llocs de feina, se podría dar dinero a casi todas las empresas.
Pocos resultados, a tenor de como se habla en la calle.
Buen provecho.

Valoració:-8menosmas
Per Polisíndeton, fa mes de 2 anys

Me parece poco, la verdad.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente