nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Entitats ecologistes: «No hi ha negociació possible si abans no es retira l'actual projecte de Megaparc Fotovoltaic»

La plataforma Son Bonet Pulmó Verd, Amics de la Terra, GOB i Terraferida han afirmat que les ofertes d’Aena que impliquen «cedir un metro quadrat d’espai lliure públic de Son Bonet» per a la construcció del parc fotovoltaic són «inacceptables». Les associacions han definit el model energètic com a «depredador del territori».

El GOB ha assegurat que el Pla Director de Son Bonet, en el qual es pretén construir una planta fotovoltaica d’autoconsum, «no garanteix la sobirania energètica».

A més, l’entitat ha assenyalat que l’actual oferta augmenta la cessió de terreny prevista inicialment, i per això «no s’adapta a les reclamacions ciutadanes ni mediambientals».

Les diverses plataformes ecologistes han proposat que el Parc Fotovoltaic d’Autoconsum es construeixi dins de la zona aeroportuària d’Aena, «amb el qual es compliria l’objectiu de reduir les emissions de diòxid de carboni a Son Bonet».

El GOB també ha denunciat que Aena «utilitza la pressió i el mercadeig amb els que no estan d’acord amb el seu projecte». L’associació diu que Aena negocia amb unes «estratègies tèrboles i gens apropiades per a una empresa pública». I afegeix que Aena està oferint altres tipus de contraprestacions, i recorden que «el dret d’accés a l’Espai Lliure Públic no és una mercaderia».

Segons el GOB, la solució que ells plantegen és «més compatible» amb la situació social, ambiental i patrimonial de Son Bonet. Per això, han reclamat que Aena aposti per «un verdader model de transició energètica adaptat a la situació territorial i mediambiental de Marratxí».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.