cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
21°

Què hauria d'haver fet Armengol després de ser escridassada per xerrar català a Eivissa?

Imatge d'arxiu de la presidenta Francina Armengol. | dbalears/Arxiu

Aquesta setmana dBalears recupera les enquestes i ho fa amb una de les notícies més polèmiques de la setmana, l'escridassada a la presidenta Francina Armengol per parlar en català a Eivissa.

Els fets es van produir dimecres durant l'acte de celebració de l'ascens a Segona Divisió de l'U.D. Ibiza. Armengol començà el seu discurs parlant en català, però diversos aficionats l'escridassaren i cridaren «en español!». Seguidament, Armengol canvià de llengua i acabà la seva intervenció en castellà.

Davant aquesta situació, des de dBalears demanam als nostres lectors que hauria d'haver fet la presidenta. Les opcions són les següents:

-No fer-ne cas i continuar parlant en català

-Plantar-se i marxar de l'acte

-Fer el que va fer, canviar de llengua i parlar en castellà.

Sigui com vulgui, el debat és obert.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per tip, fa mes de 2 anys

El català no és cap espanyol.



Ni l'IEC ni la RAE no recullen que hi hagi llengües espanyoles, sinó només un espanyol. L'IEC el defineix com a "llengua romànica", la RAE com a "lengua romance". En singular.



Si no, el català seria un espanyol, un francès, un italià i un andorrà. Un acudit, vaja.

Valoració:0menosmas
Per Ricard, fa mes de 2 anys

1. Renyar públicament i motivada l'agressor.
2. Continuar en la llengua dels catalans.

Valoració:3menosmas
Per marbosch, fa mes de 2 anys

El que s'hauria de fer es tancar-li la subvenció pels viatges que cobra aquest club. Llavors segur que ja entendrien la situació.

Valoració:8menosmas
Per Tià, fa mes de 2 anys


Vergonya, senyora Armengol, vergonya.

Valoració:9menosmas
Per Pep Corba, fa mes de 2 anys

Trop,que va fer mal fet; l'art. 3.1 de la C.E,i al 4 del,nostre Estatut l'empara.El castellano parlant,no ESPAÑOL,que no existeig,segur,que per gonyarse " les fabas",han aprés llengua extraanjeras,molt mès dificils,que la nostra.Peró,aquell tal carlos V,i per ls seus reals coll.,prohibi,la nostra llengua,i aixó,i després,amb el sublevat,del ferrol,lis dona força,per fer aquestas sortidas de tó.
Ells diuen " ahi donde fueres,hicieres,lo que vieres"; ca nostra, no acaba,ni a Formentor,ni al moll de Peraires,ni a Son Sant Joan,no crec que lis posin cap problema,per tornar a la seva estimade Espanya,aqui,no obligam a ningú,a que se quedi,que no estigui a gust,o que no s'integri.

Valoració:5menosmas
Per Lluís Felipe Lorenzo García, fa mes de 2 anys

Des d'un punt de vista jurídic, la llengua catalana es un idioma espanyol, per la qual cosa es pot parlar si qualcu demana "en español!". La llengua catalana es "un espanyol"

Valoració:2menosmas
Per Decebut i molt enfadat, fa mes de 2 anys

Si per uns immigrants que han vingut aqui per poder menjar, que son uns analfabets, uns ordinaris, uns maleducats i uns desagraïts, que amb tota seguretat votena la ultradreta i no donaran cap vot al seu partit, humil.lia als ciutadans, als seus votants i a la cultura. del poble al que representa, és que la senyora Armengol no ha entès res o que esta cansada de governar i vol perdre les properes eleccions.

Valoració:16menosmas
Per Catalunya insular, fa mes de 2 anys

Insubmissió lingüística! És exactament això que no faran mai els nostres polítics...

Valoració:13menosmas
Per Lluís, fa mes de 2 anys

La Francina havia d´haver seguit parlant en català, de gent així sempre n´hi haurà i sempre n´hi ha hagut. No n´hem de fer cabal.

Valoració:15menosmas
Per Jove, fa mes de 2 anys

També hagués pogut aprofitar per fer pedagogia

Valoració:16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente