algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Més de 800 persones participen en la cadena humana per reclamar un Son Bonet verd i viu

Imatge de la cadena humana de Son Bonet Pulmó Verd celebrada aquest diumenge. | dBalears

Èxit rotund. Més de 800 persones han participat aquest diumenge en la cadena humana contra el projecte del parc fotovoltaic d'AENA i en defensa del «pulmó verd» de Son Bonet, segons xifres de la Plataforma Son Bonet Pulmó Verd, que ha organitzat la iniciativa al costat d'altres entitats ecologistes com el GOB, Terraferida, Amics de la Terra, Jubilats per Mallorca, Ciutat per a qui l'habita, entre altres.

Segons ha informat el portaveu de la Plataforma, Manel Gomáriz, «la cadena humana ha estat un èxit, aconseguint reunir unes 800 persones, la qual cosa ha suposat haver duplicat la participació de la bicicletada de la setmana passada».

«Estem molt satisfets perquè, malgrat les previsions de pluja, la gent, no sols del poble, ha respost, demostrant que aquest ja no és només un problema local sinó que es tracta d'una reivindicació social que engloba a un alt grau de la població», ha emfatitzat el portaveu.

La cadena humana ha començat a les 12.00 hores, amb dos punts de trobada, un al carrer de Ca'n Balo (Sant Llatzet-Pont d'Inca) i un altre al Camí de Son Bonet (Pla de Na Tesa-Cas Capità). A la cadena hi han participat el batle de Marratxí, Miquel Cabot, i regidors de tots els grups amb representació en el municipi. També hi era present el coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera.

Reivindicacions

El principal motiu que han duit a la Plataforma a convocar aquesta cadena humana, ha explicat Gomáriz, és «sol·licitar als representants públics que impedeixin que AENA continuï actuant com un Estat dins d'un Estat». En aquesta línia, ha assegurat que «no es consentirà que es converteixi un espai verd en un parc fotovoltaic, que respon a interessos espuris, oblidant-se de les necessitats que té la ciutadania».

Així mateix, Gomáriz ha volgut recordar que «l'espai verd de Son Bonet és el resultat d'una entesa verbal entre AENA i l'Ajuntament de Marratxí per a compensar als veïns del municipi pels sorolls del trànsit aeri».

«AENA podria construir el seu projecte de parc fotovoltaic a l'Aeroport de Palma, perquè té suficient espai per a fer-ho, si no ho fa, és perquè té previst construir productes immobiliaris en aquesta zona», ha criticat Gomáriz.

Amb tot, el portaveu ha lamentat que «AENA vulgui vendre un projecte tenyit de verd, que d'ecològic no en té res, perquè el seu objectiu és subministrar d'energia el creixement de Son Sant Joan i contaminar més».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.