nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

El Parlament vol excloure l'aigua de tots els acords comercials internacionals

La Comissió de Medi Ambient i Ordenació Territorial del Parlament ha aprovat aquest dimecres una Proposició No de Llei (PNL) amb la qual insta al govern espanyol i la Comissió Europea a excloure l'aigua de tots els acords comercials internacionals, inclosos els tractats de l'Organització Mundial del Comerç i de les regles de mercat dins de la Unió Europea.

Es tracta d'una iniciativa presentada per Unides Podemos, MÉS per Mallorca i PSIB, amb la qual la reconeixen el dret humà a l'aigua potable i al sanejament com un dret necessari per a la vida.

Amb la PNL L'Executiu també insta al govern espanyol a declarar l'aigua com un bé comú essencial per a la vida i que, com a tal, no pot ser classificat com una mercaderia o un actiu financer amb el qual comerciar. «La propietat i la gestió del cicle integral de l'aigua han de ser públiques, democràtiques i participatives en l'àmbit comunitari. Els principis de participació pública, de transparència i de rendició de comptes democràtica han de respectar-se», assenyala la PNL.

Així mateix, es demana al Govern, al govern espanyol i a la Comissió Europea garantir el dret a l'aigua de bona qualitat, així com fomentar les pràctiques sostenibles de gestió que protegeixin l'ecologia dels cicles naturals de l'aigua i mantenir la qualitat de l'aigua dels aqüífers.

Finalment, el Parlament insta a potenciar, de comú acord amb els ajuntaments de les Balears, la remunicipalització dels serveis de proveïment i sanejament d'aigües segons vagin finalitzant els contractes ara vigents amb les empreses concessionàries.

El diputat socialista Joan Ferrer ha destacat que «aquesta proposta s'emmarca en el Dia Mundial de l'Aigua, celebrat el passat 22 de març, i representa una acció sostenible més per a aconseguir un planeta millor i per a avançar en la lluita del canvi climàtic».

D'aquesta manera, Ferrer ha defensat que «és important involucrar a la ciutadania en el coneixement i valor de l'aigua com a element bàsic de les nostres vides». També ha afegit que «igualment important és la implicació i corresponsabilitat de totes les institucions implicades en la gestió del cicle de l'aigua».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per M, fa mes de 2 anys

Ben fet. L'aigua és un bé comú de tots els éssers del Planeta, indispensable.per a la vida. Si deixam que el Capital s'apropii d'ella i que la utilitzi per enriquir se més, el seguent que faran sera declarar se propietaris de l'Atmòsfera i ens cobraran a tots per poder respirar.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente