algo de nubes
  • Màx:
  • Mín:

#MediAmbient: sus a la cinquena temporada de vigilància de la posidònia

Aquest dissabte ha començat la campanya de control de la posidònia.

CAIB

El Servei de vigilància de la posidònia s'inicia, aquest dissabte, i de forma parcial, a les Pitiüses. Com és habitual, quatre embarcacions vigilaran el Parc Natural de Ses Salines d'Eivissa i Formentera durant la segona quinzena de maig. El primer de juny s'incorporaran la resta d'embarcacions que estaran en actiu fins dia 30 de setembre i que es distribuiran de la següent manera: 5 a Formentera, 3 a Eivissa, 5 a Mallorca i 2 a Menorca.

Per a la campanya d'enguany, la Conselleria de Medi Ambient i Territori posa a disposició de la ciutadania noves eines per facilitar el compliment del Decret Posidònia. Així, ja es pot consultar la primera cartografia completa de les praderies de posidònia de les Illes Balears a la pàgina web www.atlasposidonia.com.

Tal com ha anunciat el Govern, a partir de juny, es posarà en marxa una línia telefònica d'informació, el Telèfon Posidònia, que servirà per proporcionar ajuda al fondeig. També es resoldran dubtes sobre la protecció de la posidònia i servirà com a eina de participació ciutadana, per tal que es puguin fer arribar suggeriments i propostes, així com avisar de possibles danys a la fanerògama marina. Ambdues novetats han estat finançades a través del fons de l'Impost de Turisme Sostenible (ITS).

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, s'ha congratulat de posar en marxa el cinquè operatiu de vigilància de posidònia, «una eina que ha servit per a què la ciutadania vagi agafant cada vegada més consciència sobre la importància de conservar la posidònia».

Mir ha recordat que, de fet, Formentera és l'illa on es van haver de moure menys embarcacions l'any passat. De les 35.332 embarcacions comprovades, se'n van moure 221. A Eivissa se'n van comprovar 5,321, de les quals se'n mogueren 758. «Només un 0,6% de les embarcacions han estat mogudes a Formentera, una xifra que demostra l'alt grau de conscienciació, i a la que aspiram a assolir a la resta d'illes», ha dit.

Concretament, a Formentera, durant la campanya de 2020, es van dur a terme 36.473 actuacions. A més de les comprovacions, 766 de les corresponents a informacions i 154 a assessorament. Pel que fa a Eivissa, es feren 7.447 actuacions, de les quals 963 corresponien a informar les embarcacions i 405 a assessorar-les.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.