muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

L'Assemblea Sobiranista denuncia que «ser una colònia d'Espanya» enfonsa la temporada turística de les Balears

L'ASM denuncia que «ser una colònia d'Espanya» enfonsa la temporada turística de les Balears. | dBalears/Arxiu

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) ha denunciat aquest diumenge que la mitjana espanyola de contagis per la Covid-19, «disparada a causa de polítiques demencials com la d'Isabel Díaz Ayuso a Madrid», ha provocat que Gran Bretanya restringeixi els viatges a l'Estat espanyol, amb «el consegüent perjudici per a la temporada turística i l'economia de milers de famílies mallorquines. «Com es pot veure, ser una colònia d'Espanya i no tenir un Estat propi fa inútils tots els sacrificis i esforços de les Balears per contenir la pandèmia», ha assegurat.

Al mateix temps, l'ASM considera «un perill i una aberració» la ingerència de la judicatura espanyola en les mesures del Govern balear per combatre la pandèmia. «No pot ser que les decisions d'un Govern elegit democràticament, que el futur dirà si han estat més o menys encertades, però que s'han pres amb base a criteris tècnics, sanitaris i polítics, hagin d'estar pendents del que opinin uns jutges», ha dit.

Segons l'entitat sobiranista, «aquesta vegada el Tribunal Superior de Justícia a les Illes Balears ha avalat les mesures per a després de l'estat d'alarma, però dos dels cinc jutges han votat en contra i ho han justificat amb valoracions tècniques i sanitàries, com si en sabessin més que tots els experts consultats pel Govern. No només això, sinó que Fiscalia ja ha anunciat que estudia recórrer la interlocutòria del tribunal, amb conseqüències imprevisibles».

Segons l'ASM, per si amb tot això no n'hi hagués prou, «Espanya a més a més manté les Balears a la cua en vaccins, encara esperam els ajuts econòmics promesos i la ministra Montero diu que no vol parlar més del REB». Per tot plegat l'ASM constata, una vegada més, «la necessitat que l'autogovern de les Balears sigui real i no de pa amb fonteta, com fins ara, per poder comandar a ca nostra de bondeveres amb independència del desgavell madrileny i espanyol».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per idò sí, fa mes de 2 anys

D'això, Lluís, també se'n diu "esser banyut i pagar el beure".

Valoració:5menosmas
Per Lluís, fa mes de 2 anys

Els països catalans no som una colònia d´espanya sinó dues colònies. La primera perquè espanya es perfumi amb els nostre treball i visqui com els nostres amos i la segona perquè ens pregui la riquesa i encara se n´en foti. D´això s´en diu "Lavanda fuig".

Valoració:12menosmas
Per Lluís Felipe Lorenzo García, fa mes de 2 anys

Tenim i som el que volem. Hem parlat malament del turisme i ara no n'hi ha. Hem d'assumir les consequencies i no plorar. També ara resulta que volem turisme espanyol quan hem donat veu a persones que asseguren que el turisme ens colonitza. Ara es l"hora d'executar el model economic sense turisme. Del verteder sobiranisme. De rompre amb l'exterior, si hi ha el que hem de tenir.

Valoració:2menosmas
Per Ja en hi ha prou!, fa mes de 2 anys

Com així a noltros ens censuren comentaris (Dissabte en vaig escriure dos i no en publicaren cap) i en canvi publiquen tot el que a aquests fatxes maleducats s'els ocorreix? Malgrat siguin insults o disbarats, com aquests dels "percebes", que pareixque li faltaun bull, però que també és una manera de menyprear la nostra cultura, la nostra llengua i a tots noltros.
Si no creis en el que feis, millor deixar ho, però si noltros fessim el mateix als digitals de la dreta, no just no en publcarien cap, si no que ens denunciarien per faltar al respecte i al dret a la cultura i a la com7nicacuó, perque ho fan per ompedir que ens comuniquem.

Valoració:7menosmas
Per visió internacional, fa mes de 2 anys

El positiu de la situació és que, eÑa, poc a poc, reconeix explícita i públicament, de cara a Europa, de que té dues maneres de fer coses, l´una en els espais colonitzats, i l´altra, totalment diferent, a casa seva.
Tard o d´hora això repercutirà, a la baixa i com ja està passant, en la consideració internacional d´eÑa. Cada cop amb més descrèdit.

Valoració:10menosmas
Per percebe, fa mes de 2 anys

Pues pierde el miedo y dilo. Seguro que lo tendrás todo arreglado en menos que canta un percebe.

Valoració:-15menosmas
Per Catalunya Insular, fa mes de 2 anys

Hem de perdre la "por" a dir que som una colònia de França i de Castella. És més, ens convé de dir-ho!

Valoració:17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente