muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 9.71°
13°

La Fiscalia de les Balears estudia si recorrerà la interlocutòria del TSJIB que autoritza les restriccions del Govern sense estat d'alarma

La Fiscalia de les Balears estudia si recorrerà la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) que autoritza les mesures del Govern ja aprovades per a després que decaigui l'estat d'alarma, que inclouen un toc de queda i limitacions a les reunions socials.

Així ho ha indicat el fiscal superior, Bartolomé Barceló, en declaracions a IB3 a les portes de l'Audiència Provincial.

Barceló ha explicat que contra la resolució del Tribunal es pot interposar recurs de reposició i, en virtut de Reial Decret aprovat pel Govern, un possible recurs de cassació davant del Tribunal Suprem.

El fiscal ha explicat que han d'examinar els arguments de la Sala -el Tribunal va anticipar aquest dijous el sentit de l'acte, però de moment es desconeix la fonamentació jurídica-, i si la Fiscalia creu «que és viable», «s'estudiarà el recurs».

El fiscal, que s'havia oposat a part de les mesures proposades pel Govern, ha expressat el seu respecte per les decisions judicials «com no pot ser d'una altra manera». Així, s'ha limitat a recordar la possibilitat de recórrer eludint «valorar o criticar» públicament la decisió del TSJIB.

Els magistrats de la Sala Contenciosa han decidit autoritzar les mesures del Govern, amb tres vots a favor i dos en contra. Les mesures inclouen el toc de queda entre les 23.00 i les 6.00 hores, controls per a l'entrada a les Balears, limitacions a les reunions i trobades socials i restriccions d'aforament en llocs de culte.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Massa temps de dictadura va dur això, fa mes de 2 anys

Cada comunitat és una realitat diferenta amb problemes i situacions diferents. Voler aplicar les mateixes mesures per a totes les comunitats i des de Madrid, és un greu error i demostra que no s'ha superat l'època de Franco, a on s'havia de demanar permís fins i tot per arreglar uns jardins municipals. I aquest esquema administratiu de radis de bicicleta els ha quedat marcat a molts, que se pensen que és l'unic model vàlid i legal, fins i tot a jutges i a fiscals.

Valoració:3menosmas
Per Nofret, fa mes de 2 anys

Els jutges espanyolistes, mai han assimilat que el poder legislatiu no estigui centralitzat. No admeten que puguin sorgir bones lleis dels diferents governs autonòmics que representen democràticament la sobirania popular. Reneguen de la divisió de poders (judicial i legislatiu), ells volen corregir la situació (democràtica) i volen legislar sense representar al poble i per sobre dels governs i dels parlaments.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente