nubes dispersas
  • Màx: 11°
  • Mín:

L'STEI reivindica un Protocol Covid per a les oposicions docents del mes de juny

183519

L'STEI Intersindical ha reivindicat la redacció d'un Protocol Covid per a les oposicions docents pendents per al proper mes de juny a les Balears.

Segons ha informat l'STEI Intersindical aquest divendres en nota de premsa, s'ha sol·licitat la convocatòria d'una Mesa per a tractar una sèrie de qüestions pendents de les oposicions del mes de juny i negociar amb els representants del professorat un tipus de Protocol Covid.

L'objectiu del Protocol Covid que ha reivindicat el sindicat és poder solucionar qüestions diverses, com la manera d'actuar si algun opositor o membre dels tribunals ha de fer quarantena mentre duren les proves.

A més, han apuntat que en llocs com el País Valencià si un aspirant es contagia un cop iniciada la fase d'oposició, té l'opció de fer totes les proves mentre duri el procés durant el mes de juliol.

L'STEI també ha expressat una vegada més el seu rebuig a l’actual model d’oposicions. Malgrat l’aplicació de l’Acord de 2017 signat entre el ministre Montoro i CCOO, UGT i CSI·F, el nombre d’interins a les Illes Balears no s’ha reduït significament i s’ha demostrat que cal una revisió profunda del Reial Decret 276/2007 d’accés a la funció docent. «A això cal afegir-hi la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea que ha acusat l’estat espanyol d’abusar de la contractació en frau de llei de milers d’interins. Cal una solució política, i no jurídica, que consolidi l’estabilitat laboral d’aquest col·lectiu. I aquesta responsabilitat és en mans de l’Administració de l’estat i del poder legislatiu», han explicat.

L’STEI Intersindical reclama «celeritat» a les autoritats sanitàries perquè vaccinin tots aquells col·lectius docents que encara no han rebut el vaccí, com les Escoles Oficials d’Idiomes; ja que aquestes persones poden formar part dels tribunals i han de fer la seva tasca amb la seguretat sanitària pertinent, com la resta de personal docent i no docent de les Illes Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.