cielo claro
  • Màx: 21.82°
  • Mín: 13.08°
21°

El TSJIB autoritza les mesures presentades pel Govern per a després de l'estat d'alarma

El Tribunal Superior de Justícia de les Balears ha avançat aquest dijous que autoritza les mesures sanitàries presentades pel Govern posteriors a l'aixecament de l'estat d'alarma.

Segons ha informat el departament de premsa del TSJIB, els magistrats han adoptat aquesta decisió amb la votació de tres magistrats a favor i dos en contra. Durant els properes dies es notificarà la resolució.

En concret, les mesures aprovades pel Consell de Govern extraordinari aquest dimecres cerquen prevenir i contenir la pandèmia ocasionada per la Covid-19 entre els dies 9 i 23 de maig de 2021. Així, preveu limitar els desplaçaments i la circulació per vies públiques entre les 23.00 i les 06.00 hores -només estarien permesos aquells que es duguin a terme per causes essencials- i els controls per a l'entrada a les Balears.

D'aquesta manera, les persones procedents d'altres comunitats o ciutats autònomes que pretenguin entrar a les Balears, s'han de sotmetre a un control sobre el motiu del desplaçament i, si s'escau, a un control sanitari. Així mateix, sempre que hagin superat les 72 hores fora de les Balears, han de presentar una PDIA per SARS-CoV-2 amb resultat negatiu o sotmetre's a un test d'antígens a l'arribada a les Balears, fer-se una PCR en les següents 48 hores o mantenir una quarantena de deu dies. Aquestes proves són sufragades per les Balears en el cas dels residents o de les persones que viatgin amb causa justificada, i pels mateixos passatgers si no es desplacen per un dels motius recollits en l'acord.

D'altra banda, únicament es poden dur a terme reunions i trobades familiars i socials d'un màxim de sis persones a l'interior o a l'exterior, tant en espais públics, com privats. A l'interior únicament es poden realitzar reunions, com a màxim, de dos nuclis de convivència, tot i que no estan incloses en aquesta limitació les activitats laborals, les institucionals, les de transport i les dels centres docents, ni les activitats esportives o culturals.

Finalment, l'acord estableix limitacions a les celebracions o la permanència de persones en llocs de culte. Així, no es pot superar el 50 per cent de la capacitat i s'ha d'assegurar la distància de com a mínim un metre i mig entre persones de diferents nuclis de convivència.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni2, fa mes de 2 anys

Això del virus ja estaria solucionat si haguéssin donat prioritat a injectar el fàrmac transgènic de Pfizer a tots els
jutges, fiscals, metges, diputats, càrrecs polítics, periodistas, "famosos", etc. etc.
¿No trobas sospitòs que tenguin preferència certs grups de edat?



Valoració:0menosmas
Per Francesc Mas, fa mes de 2 anys

I què passa quan un altre tribunal autonòmic decideixi anul·lar aquestes mateixes mesures a una altre comunitat autònoma? Què passa amb el "l'estat d'alarma és l'única eina que permet posar aquest tipus de mesures"?
Aquesta resolució implica que el govern pot fer el que se li passi per allà abaix sense cap motiu lògic darrere. És a dir, que si mai a un govern balear de li ocorre la brillant idea d'imposar un toc de queda pq són dements autoritaris, tenen un precedent que els dóna suport ja que no cal cap mena de estat d'alarma o excepció

Valoració:0menosmas
Per El dret de contagiar i de fer desastres, fa mes de 2 anys

@Mussol: Els francesos actualment s'estan desconfinant, després d'un segon confinament de tres mesos, amb només oberts els serveis essencials.
Me fa rialles, que la dreta repressora parli de llibertat versus unes mesures sanitàries, com si el contagiar a la gent i el deixar morir a persones fos un dret essencial.
"Comunismo o libertat" era el lema del PP Però resulta que el Comunisme va participar amb la redacció de la Constitució Espanyola i en la restauració de la democràcia, mentres que aquest partit que ara s'ha fet paladí de la llibertat, és hereu del Franquisme, que va ser el que la va prohibir durant més de quaranta anys.
S'ha de pensar el que se diu, abans de tornar a amollar ho, perque els polítics en època d'eleccions, diuen molts de disbarats.
I la darrera, és que la llibertària Ayuso, permet que els estabçiments hostelers tenguin obert, però és per no pagar los abudes, com se fa aquí i a altres comunitats " menys lliures"

Valoració:0menosmas
Per Mussol, fa mes de 2 anys

No em puc creure això que llegesc. Intent imaginar què estaríem fent ara si fóssim a un país que creu en les llibertats democràtiques i que està disposat a lluitar per elles, com per exemple els francesos?

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente