algo de nubes
  • Màx: 20.15°
  • Mín: 13.46°
19°

MÉS s'oposa als futurs usos del solar de Son Bonet

MÉS per Mallorca continua oposant-se al pla d'AENA per reconvertir un solar vinculat a l'aeròdrom de Son Bonet i eliminar l'únic espai de lleure del qual disposen els veïnats del Pla de na Tesa.

Ara, MÉS per Mallorca juntament amb la resta de partits que conformen el pacte de Govern, ha aconseguit un pronunciament clar del Parlament per instar el govern espanyol i a AENA «a consensuar amb l'ajuntament de Marratxí els usos futurs i l'adequació del solar vinculat a l'aeroport de Son Bonet, classificat com a Espai Lliure Públic a les Normes Subsidiàries del municipi», ha explicat el portaveu adjunt Josep Ferrà. Precisament, Ferrà ha defensat avui aquesta iniciativa i ha reclamat a AENA i al Ministeri de Transports, José Luis Ábalos, que cerqui una alternativa que no perjudiqui els veïnats d'aquests nuclis del municipi de Marratxí, els quals hauran de deixar de gaudir l'única gran zona verda de la qual disposen.

Durant el debat, Ferrà ha censurat el tarannà d'AENA i el govern espanyol. De fet, el diputat ecosobiranista ha assegurat que «no ens sorprèn la manca de sensibilitat d'AENA: el mateix que ha mostrat amb els veïns del Pla de Sant Jordi durant anys i amb les plataformes ecologistes, com les que s'oposen a l'ampliació de l'Aeroport». A més, segons Ferrà, «l'ocupació d'aquest espai verd trencaria la pau i la convivència que fins ara ha existit entre la ciutadania afectada pels efectes col·laterals i l'aeroport de Son Bonet».

De manera paral·lela, MÉS ha registrat al Senat la petició de compareixença del president d’AENA, Maurici Lucena. A més, el senador ha registrat també una bateria de preguntes dirigides a Ábalos (PSOE), demanant els motius pels quals AENA, promotor del projecte, ha decidit ubicar el parc fotovoltaic a l’únic espai verd existent entre l’aeroport i es Pla de na Tesa.

En aquest mateix sentit, MÉS per Marratxí ha presentat esmenes al projecte definitiu del parc fotovoltaic, tal com ja varen fer amb el projecte inicial, a través de les quals exigiran a AENA que cerqui una ubicació alternativa no agressiva.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.