muy nuboso
  • Màx: 17.8°
  • Mín: 12.03°
17°

Consubal denuncia davant Anticorrupció la cúpula de l'IMAS i el Defensor del Menor

L'organització de consumidors Consubal ha presentat una denúncia contra Javier de Juan, María de los Ángeles Fernández, Jaume Tortella i Serafín Carballo.

Segons el portaveu de l'associació, Alfonso Rodríguez, aquesta denúncia, per un presumpte tracte de favor, és a conseqüència de la presentada contra el centre de menors El Temple davant l'IMAS el passat 6 de juliol de 2020.

En aquesta denúncia es relataven una sèrie de presumptes irregularitats que es venien donant en el citat centre i què, segons el parer de l'entitat, l'òrgan insular no hauria tractat amb el zel i la diligència requerida i, havent proves que demostren els fets denunciats, l'IMAS hauria donat per bones les explicacions del centre.

Entre els fets denunciats, explica Alfonso Rodríguez, es troben uns presumptes abusos sexuals comesos per diversos menors residents a El Temple el passat mes de gener de 2020 els quals el centre no va denunciar davant la Policia espanyola fins al dia 2 de juliol de 2020, diversos dies després que Consubal demanés explicacions a la cúpula de l'IMAS sobre aquests fets.

L'organització va informar el Defensor del Menor i de l'Adolescent, en la mateixa data, sense que fins al dia d'avui hi hagi constància que l'esmentat òrgan (dependent de la Conselleria d'Afers Socials i Esports del Govern) hagi realitzat cap actuació sobre aquest assumpte, ha denunciat Consubal.

Des de Consubal es considera molt greu la passivitat de tots dos òrgans públics i, sobretot, la manca de diligència i zel a l'hora d'exigir el compliment dels plecs de condicions pels quals es confereix el contracte de gestió de l'acollida de menors a diferents entitats.

En els propers dies, Consubal demanarà a l'IMAS informació sobre aquests mateixos fets en altres centres concertats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.