muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

El Govern espanyol sostreu 78 milions d'euros d'IVA a les Illes Balears, el Parlament vol reclamar-los per via judicial però el PSIB «aposta pel diàleg»

La reclamació al Govern d'Espanya dels 78 milions d'euros de l'IVA de 2017 serà un dels temes de debat en el pròxim ple del Parlament, que se celebrarà aquest dimarts, 4 de maig.

Cal recordar que la reclamació dels 78 milions d'euros de l'IVA de 2017 arribarà al Parlament, després que el Tribunal Suprem espanyol hagi condemnat l'Estat a pagar a Castella i Lleó els 182 milions corresponents a aquesta comunitat per la liquidació de l'IVA d'aquest mateix any.

A partir d'aquesta sentència, diversos grups parlamentaris han sol·licitat al Govern que denunciï al Govern d'Espanya per l'IVA, per la seva banda, el PSIB-PSOE ha dit que «aposta pel diàleg».

El president de la sucursal balear del PP i portaveu parlamentari del Grup parlamentari Biel Company, ha afirmat que mentre Castella i Lleó, Andalusia, Galícia o Astúries «varen presentar en el seu moment un recurs per a defensar els interessos dels seus ciutadans i el pagament de les quantitats que deu el Govern de Sánchez, la presidenta Armengol no el va fer».

El portaveu de MÉS per Mallorca en el Parlament, Josep Ferrà, ha considerat, així mateix, que la via judicial «s'ha de tenir en compte» i, per aquest motiu, ha instat el Governa estudiar-la. «Si volem solucions hem de ser un problema per a l'Estat», ha opinat.
Per la seva part, la portaveu del PI-proposta per les Illes Balears, Lina Pons, va indicar que el seu Grup Parlamentari ja va reclamar el pagament de l'IVA i ho continuaran fent.

El portaveu del Grup Mixt, Josep Castells, ha traslladat el seu suport al Govern en la reclamació d'aquests diners a través de totes les propostes que es plantegin per a aconseguir que l'Estat liquidi els 78 milions d'euros.

En la mateixa línia, el portaveu d'Unides Podemos, Alejandro López, ha reconegut que la sentència «ho deixa bastant clar» i, per això, ha dit que el Govern espanyol «no tendrà un altre remei que atendre les demandes de les comunitats».

Cal recordar que el mes de setembre passat, el Parlament va aprovar una PNL perquè el Govern instàs el Govern espanyol a pagar l'IVA.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per M, fa mes de 2 anys

En hi ha que esperen una mesa de diàleg des de fa més d'un any. Això que els necessiten continuament, per treure endevant propostes i lleis.

Valoració:1menosmas
Per De què van?, fa mes de 2 anys

Ja, ja, ja...
Diàleg amb algú que et roba?
Per dialogar n´han de ser dos!
Ja podem esperar d´asseguts aquessts diàlegs...

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente