algo de nubes
  • Màx: 19.16°
  • Mín: 9.02°
18°

Alerten sobre sobre les seqüeles traumàtiques a infants i joves per la Covid-19

El director de l'Oficina Balear de la Infància i l'Adolescència, Serafín Carballo, ha advertit, aquest dijous, sobre un període llarg de les seqüeles traumàtiques a infants i joves per la pandèmia de la Covid-19.

Durant la seva compareixença en la Comissió d'Assumptes Socials, Drets Humans i Esports del Parlament, Carballo ha indicat que la societat ha de estar preparada per a les conseqüències psicològiques en menors. Per aquest motiu, ha transmès a institucions, administració, societat civil i tercer sector la necessitat de posar aquest problema en el centre de l'agenda pública i política.

Carballo, qui ha comparegut a petició del grup parlamentari Ciutadans, ha desgranat els resultats d'una enquesta realitzada entre els alumnes de Balears durant els mesos de confinament. Analitzant la participació, el director de l'Oficina Balear de la Infància i Adolescència ha ressaltat la gran necessitat que tenien els alumnes de poder expressar la seva opinió i ser escoltats.

Segons l'estudi, el 28% dels enquestats havien passat el confinament bé o molt bé, enfront del 12% que havia reconegut haver-se sentit malament o molt malament. Respecte a la convivència en família, la majoria dels enquestats valoraven aquest fet i el 30% desconeixia l'existència de telèfons d'ajudes als menors.

Pel que fa a la situació psicològica dels menors, Carballo ha ressaltat que, en l'últim any, ha crescut el malestar psicològic derivat d'estar privat dels seus amics i la semipresencialitat educativa. Això no augura un futur gens bo quant a la situació mental d'aquesta població, ha asseverat.

En aquest sentit, ha recalcat l'augment dels índexs de consultes a pediatres i als psicòlegs per malalties mentals, així com la pujada d'intents de suïcidis per part de menors.

A part dels resultats de l'enquesta, el director de l'Oficina Balear de la Infància i l'Adolescència ha detallat algunes conclusions de l'Informe Anual de Balears de 2019. A més, ha concretat que en el termini d'un mes es presentaran els resultats de l'estudi amb les dades de 2020.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.