muy nuboso
  • Màx: 18.7°
  • Mín: 11.39°
18°

La PAH Mallorca denuncia la banca davant el Banc d'Espanya

La Plataforma Afectats per la Hipoteca de Mallorca (PAH Mallorca) ha denunciat aquest dimarts la banca davant el representant del Banc d'Espanya a les Illes.

Segons ha informat PAH Mallorca, en la reunió amb el representant del Banc d'Espanya a les Illes aquesta Plataforma ha denunciat que «la banca actua mantenint les pràctiques abusives que contravenen la legislació espanyola, les directives de consum europees, i la jurisprudència generada per sentències del Tribunal Suprem Espanyol i el Tribunal de Justícia de la Unió Europea».

En aquest sentit, ha criticat que les entitats financeres «de manera sistemàtica i generalitzada deneguen a consumidors i usuaris les sol·licituds, queixes i reclamacions que fan sobre les clàusules abusives en els contractes bancaris i financers».

Una situació a la qual, ha advertit, s'afegeix la «dificultat» d'accedir, per part de les persones afectades, als serveis d'atenció al client, així com el fet que la informació que se'ls ofereix és «per norma general embullada, poc clara i incomprensible».

Davant aquesta situació, PAH Mallorca ha lamentat que «als usuaris no els queda un altre remei que si volen reclamar, fer-ho per la via judicial, obligant-los a procediments més llargs, complicats i costosos». Aquest fet, ha precisat, resulta «incoherent i contrari a les bones pràctiques». Per això, ha sol·licitat al Banc d'Espanya que «emprengui accions contra la vulneració de drets dels consumidors i les famílies, especialment les vulnerables».

Concretament, ha exigit a la institució que, com a regulador i supervisor del sistema financera, «vigili que es duguin a terme les operacions bancàries d'acord amb les bones pràctiques exigides a tots els nivells, sent garant dels drets dels consumidors i, alhora, sancioni econòmicament a les entitats que vulneren
aquests drets».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.