cielo claro
  • Màx: 15.19°
  • Mín: 7.61°
15°

Exigeixen davant el Consolat la igualtat en la presència i ús social del català

Una vintena de persones convocades per la plataforma Enllaçats per la Llengua, de la qual formen part a Balears el sindicat STEI i Plataforma per la Llengua, s'han concentrat aquest divendres enfront del Consolat de Mar per a presentar demandes en favor de la igualtat en l'ús i presència del català.

La plataforma ha reclamat el reconeixement de la unitat i de l'oficialitat del català, així com l'avanç en la reciprocitat dels mitjans de comunicació en català. Les entitats han argumentat que és un dret dels ciutadans poder sintonitzar en tots els territoris catalanoparlants els mitjans audiovisuals que comparteixen idioma.

Igualment, han exigit que es reconeguin els drets lingüístics de les persones catalanoparlants i que volen viure plenament en català. Han reclamat, a més, polítiques lingüístiques perquè es normalitzi l'ús i coneixement del català en tots els àmbits.

Els convocants també han demanat que els centres educatius garanteixin que els nens i joves siguin competents en català i puguin gaudir de les mateixes oportunitats sigui com sigui la seva llengua d'origen. Així, han exigit que el català sigui llengua vehicular en l'educació.

La plataforma han lliurat en el registre de la Conselleria de Presidència un manifest elaborat per entitats de tot el domini lingüístic.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per És vomitiu, fa mes de 3 anys

És completament absurd, que per mor d'una immigració curta , inculta i que se pensa ser superior a la gent d'aquí i que té el dret de "meternos en cintura", unida a la gentussa feixista i gonella local que menteixen més que no parlen, hagem acabat criminalitzats, amenaçats, denunciats, humil.liats, maltractats i amb una etiqueta posada de racistes, només per defensar la nostra llengua i la nostra cultura.
Estam cansats de gent que no vol sortir monolingüisme Castellà i que el vol imposar a tots noltros. A Espanya hi ha massa pobles que se moren per manca d'habitants i en canvi aqui ens estan ofegant, perque no s'atura d'arribar gent de fora i no podem fer res, perque qui se queda i qui s'en va, ho decideix el govern estatal i a Espanya no li agrada la nostra cultura ni la nostra llengua.
Si no reclamam que el govern autonòmic pugui intervenir en la concessió i denegació de permisos als estrangers, a l'hora que s'incentivi als espanyols anar a viure a "la España vaciada", els mallorquins de socarrel i la bona gent forana però integrada, acabarem a la presó o expulsats just per ser d'aqui.

Valoració:4menosmas
Per guerau, fa mes de 3 anys

Quan viatjo a Mallorca sento més alemany que català

Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente