algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.65°

El GOB demana a la ciutadania que respecti les zones d'exclusió en les sortides a la muntanya i espais naturals

El Grup Ornitològic Balear (GOB) ha demanat a la ciutadania i als senderistes que respectin les zones d'exclusió, l'accés i el pas de la qual està prohibit de manera general.

L'entitat ha reclamat que abans de planificar les sortides a la muntanya o als espais naturals protegits es reculli informació sobre la normativa que s'aplica.

Segons han assenyalat, les limitacions són «imprescindibles» si es pretendre fer compatibles el gaudi de la naturalesa i la conservació de la biodiversitat.

El GOB ha explicat que les zones d'exclusió són les àrees ecològicament més fràgils dels espais naturals protegits i en elles es troben els hàbitats naturals o les espècies més amenaçades, amb les poblacions més reduïdes o les tendències més desfavorables.

Segons l'associació, durant la primavera algunes dels ocells més amenaçats passen de moment més crític de l'any perquè realitzen la reproducció i l'abandó del niu durant la incubació, encara que siguin pocs minuts, pot posar la cria en perill, per la qual cosa és necessari mantenir la tranquil·litat en aquestes àrees.

A més, han afegit, una gran part dels vegetals endèmics i més amenaçats habiten en aquestes zones. La pastura de les cabres assilvestrades i el pas d'excursionistes i d'altres activitats esportives es troben entre els principals factors que amenacen amb fer desaparèixer aquestes espècies úniques.

A l'entorn del Puig Major, per exemple, viuen 24 espècies vegetals amenaçades, i algunes d'elles a tot el món només viuen en aquesta zona, han apuntat.

Així mateix, el GOB ha criticat que algunes publicacions en paper ofereixin rutes excursionistes que discorren per zones d'exclusió i que propicien que es puguin cometre il·legalitats per part de persones mal informades.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.