nubes dispersas
  • Màx: 18.3°
  • Mín: 13.93°
18°

El Govern recomana no realitzar viatges escolars durant aquest curs

La Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres del Govern ha recomanat aquest dilluns realitzar els viatges escolars de final de curs dins de la mateixa illa, atès que en aquests moments es desconeix quina serà la situació epidemiològica d'aquí a final de curs.

Així ho indica la Direcció en un document que ha publicat aquest dilluns amb instruccions específiques sobre les activitats complementàries, les sortides escolars i les jornades de portes obertes en centres educatius.

Aquestes instruccions s'han elaborat d'acord amb la Direcció General de Salut Pública i el Departament d'Inspecció Educativa amb la voluntat d'atendre les consultes dels centres educatius sobre aquestes qüestions.

El document estableix, entre altres aspectes, que les activitats complementàries són les activitats didàctiques que es realitzen amb l'alumnat en horari majoritàriament lectiu. Aquestes activitats inclouen visites, excursions, treballs de camp, etc. Estan recollides en la programació general anual (PGA) i han de comptar amb l'aprovació del consell escolar. Per a realitzar aquestes activitats fora del centre, d'acord amb les mesures de prevenció enfront de la Covid-19, s'han de tenir en compte una sèrie d'instruccions.

Quant al transport, si l'activitat requereix utilitzar autocar amb alumnes d'educació infantil i primària, s'han de separar els diversos grups de convivència estable dins de l'autocar. Ha d'haver-hi dues fileres buides entre grup i grup, i un grup ha de sortir per la porta davantera del vehicle i l'altre per la posterior, perquè no coincideixin.

Amb alumnes d'altres nivells educatius, s'han de seguir les mateixes indicacions que en el transport escolar. Si es fa ús de transport públic, s'han de seguir les normes específiques determinades per a aquest tipus de transport.

Quant al desenvolupament de l'activitat, en educació infantil, s'han d'organitzar per grups de convivència estable. Si participa més d'un grup, s'ha de mantenir la distància entre un grup i l'altre. Els diversos grups de convivència estable no poden interactuar entre ells.

En els altres nivells, els grups no poden superar la ràtio establerta segons el nivell d'alerta sanitària determinat a cada moment. Els alumnes han de portar màscara i mantenir la distància de 1,5 metres durant tota la sortida. Si participa més d'un grup, s'ha de mantenir la distància entre un grup i l'altre i no poden interactuar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.