nubes dispersas
  • Màx: 18.89°
  • Mín: 8.69°
18°

La Plataforma del Voluntariat, obligada a la suspensió d'activitats per manca de suport econòmic

El projecte de suport al voluntariat de la Plataforma del Voluntariat, realitzat des del 2014 amb el finançament del Govern de les Illes Balears, es veurà obligat a suspendre les seves actuacions per la manca de tramitació administrativa de la sol·licitud, presentada al registre fa sis mesos.

Segons ha explicat des de l'entitat, aquest significatiu endarreriment ha suposat per part de l'entitat assumir totes les despeses derivades del projecte durant aquest darrer mig any, provocant una «insostenible situació econòmica» que implicarà durant les setmanes vinents l'acomiadament i reducció de l'equip tècnic de la plataforma encarregat de dur a terme les tasques del projecte.

Aquest projecte se centra en mesures de suport al voluntariat, com activitats formatives
d'introducció al voluntariat per persones interessades, formació per a entitat de voluntariat i un servei d'informació al conjunt de la ciutadania en matèria d'acció voluntària, amb especial
esment a l'assessorament a entitats de voluntariat en l'adaptació a l'actual legislació.

Des de l'entitat es valora molt negativament la situació, ja que com esmenta Miquel Coll,
president de la plataforma, «l'equip tècnic havia pogut reforçar les seves actuacions amb el
suport rebut en l'anterior legislatura per part del Govern, que entre d'altres impulsà la llei del voluntariat»; i que no podrà afrontar els pagaments derivats del projecte per les mancances en la tramitació.

Des de la Plataforma del Voluntariat s'ha tractat aquesta situació aquest divendres en
reunió extraordinària de la Comissió Executiva i amb un encontre amb més d'una vintena d'entitats de voluntariat per exposar la situació i en la qual s'ha acordat sol·licitar una reunió amb la presidenta Francina Armengol i el conseller Juan Pedro Yllanes, responsable en matèria de voluntariat, per tractar el tema.

Ajuda al voluntariat

La Plataforma del Voluntariat de les Illes Balears és una organització, constituïda el 2006, d'àmbit autonòmic sense ànim de lucre, que treballa per promoure espais de coordinació i col·laboració entre entitats de voluntariat. Actualment conformen la plataforma 43 entitats i hi participen al voltant de 8.000 persones voluntàries.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.