nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

El GOB reclama al Govern «mesures efectives» de protecció per als illots

El grup ecologista GOB Mallorca ha reclamat aquest dimecres a la Conselleria de Medi Ambient i Territori «mesures efectives» de protecció per als illots, alertant que a més de la meitat es pot accedir lliurement sense autorització.

El GOB ha apuntat que el 81,2 per cent dels 149 illots de les Balears ja estan dins de figures de protecció -formen part de parcs o reserves naturals-. No obstant això, ha assegurat que la inclusió en alguna figura de protecció «no sempre significa l'existència d'un marc d'ordenació d'usos».

En aquest sentit, el GOB ha incidit en que «bona part dels impactes que sofreixen els illots són causats per l'accés de persones, que poden generar molèsties greus a la fauna present o facilitar l'accés d'espècies depredadores o invasores». A 82 illots (55 per cent del total) «es pot accedir lliurement i en qualsevol època de l'any sense haver de comptar amb cap mena d'autorització».

Mentre a Cabrera i Formentera l'accés als illots està regulat en tots els casos, a Eivissa es regula a menys de la meitat (44%), a Menorca al 34 per cent i a Mallorca a només el 15 per cent dels casos, segons el GOB. En aquest context, l'entitat avisa que està creixent la pressió en els illots a causa de l'augment de població i la popularització d'activitats com el caiac o el paddel-surf.

Per això, el GOB ha urgit a dotar els illots de mesures legals per a regular l'accés, «com a mínim en determinats moments de l'any». A més, paral·lelament veu necessari informar la ciutadania dels problemes que generen la visites als illots.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.