muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 8.69°
13°

Descobreixen un refugi antiaeri de la Guerra Civil a Maó

L'Ajuntament de Maó ha presentat aquest dimarts el descobriment d'un túnel que s'utilitzava com a refugi antiaeri durant la Guerra Civil i al qual s'accedia a través de l'Escola d'Adults Joan Mir i Mir.

Des del Consistori han explicat que aquest passadís subterrani connecta, almenys, amb un habitatge particular situat en el Camí des Castell i arriba, segons les recerques, fins al carrer Sant Eulàlia.

Els responsables d'aquest descobriment històric són un grup de joves arqueòlegs, liderats per Carlos Salord i Miquel López, que van fer un treball per a l'Ajuntament amb l'objectiu de poder descobrir l'entramat de túnels i refugis antiaeris que existeix a Maó, per a poder documentar-los correctament i ampliar el coneixement i la documentació històrica de la ciutat.

En aquest sentit, l'Ajuntament va atorgar una beca a aquests joves investigadors l'any 2019. «Aquesta beca està possibilitant una sèrie de descobriments amb un gran valor històric, patrimonial i cultural, entre els quals es troba aquest túnel», han indicat des del Consistori.

L'Ajuntament ha subratllat que estudiarà les possibles funcions que pugui tenir el túnel de cara al futur, una vegada es presenti el projecte finalitzat amb els pertinents informes i conclusions.

La responsable de Cultura i Medi Ambient, Conxa Juanola, ha explicat que «aquesta és una de les línies de treball de l'àrea de Cultura, que vol adquirir un major coneixement de la realitat històrica del nostre municipi«. Així mateix, Juanola ha afegit que, fins ara, «hi havia molta informació oral, però faltava crear una cartografia i documentar aquests túnels».

Per part seva, el batle de Maó Héctor Pons, ha remarcat que l'Ajuntament va posar en marxa aquest projecte «amb la finalitat de treballar en aquesta carrera contrarellotge que estem duent a terme per a no perdre la memòria històrica». «És important fer aquest treball de recerca, en aquests moments, per a no perdre aquesta memòria oral encara existent», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.