algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 13.38°
15°

El GOB critica que el Consell renegociï el conveni de carreteres perquè «continua consolidant un model insostenible»

09/04/2021 Integrantes del GOB durante una reivindicación. ESPAÃ'A EUROPA ISLAS BALEARES SOCIEDAD GOB | G.P.

El GOB Mallorca considera que és «inassumible» que la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, hagi començat a renegociar el conveni de carreteres per a donar cobertura a les inversions previstes en la planificació actual, «sense plantejar una revisió en profunditat, ja que així es continua consolidant un model insostenible».

La plataforma ha assenyalat aquest divendres que el model actual «perpetua la planificació de carreteres, perquè no es fa un replantejament d'arrel de les infraestructures», i agreuja les emissions derivades del transport.

És per això que creuen que es tracta d'una planificació obsoleta quant al que es refereix a reptes de mobilitat i canvi climàtic, per la qual cosa demanen paralitzar totes les obres previstes dins del Pla de Carreteres actual, i no reprendre'l fins que s'hagi modificat.

«No sols veim que no hi ha intenció de fer una modificació en profunditat, sinó que a més es dóna continuïtat a prioritzar noves inversions en carreteres, en comptes de realitzar un replantejament integral de la mobilitat a l'illa», ha manifestat el GOB, que demana un «reenfocament de les inversions i les propostes».

En aquesta línia, la plataforma creu que l'estratègia insular hauria de centrar-se en el transport públic i a buscar vies per a reduir l'ús del vehicle propi. D'altra banda, ha lamentat que la Llei de Canvi Climàtic Estatal ha «desatès» la possibilitat que les comunitats autònomes puguin portar endavant la proposta de prohibició dels cotxes dièsel. «Esperem que el Govern segueixi endavant malgrat l'amenaça del Constitucional», ha afegit.

Per al GOB, «és el moment de ser agosarats, perquè la societat es troba davant un moment clau i de cap manera es pot continuar donant continuïtat a aquestes polítiques, que aboquen a una situació límit des del punt de vista climàtic, ecològic i territorial. No es pot declarar l'emergència climàtica i seguir amb les mateixes polítiques, com si res», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.