nubes dispersas
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
16°

La Plataforma antiautopista demana que els 230 milions d'euros del conveni de carreteres es destinin a fomentar el transport públic

La Plataforma antiautopista ha demanat al Consell de Mallorca que reclami que els 230 milions d'euros del conveni de carreteres amb l'Estat es destinin a fomentar el transport públic de l'illa, especialment al transport ferroviari.

En una nota de premsa, l'entitat ha explicat que davant la situació d'emergència social i climàtica no es poden continuar executant grans obres viàries que no resolen el problema de la mobilitat a Mallorca, basat gairebé exclusivament en l'ús del cotxe privat.

En aquest sentit, la plataforma ha apuntat que s'està davant un bon moment que reclamar a l'Estat la reorientació del conveni de carreteres «obsolet».

A més, l'entitat tem que la negociació d'un nou conveni no vagi destinat a la millora de la xarxa secundària sinó a l'execució de grans obres amb un important impacte ambiental.

La plataforma ha reclamat la derogació del Pla de Carreteres de 2009 i la transferència de competències en carreteres a la institució insular.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.