algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

El Consell recull les necessitats dels municipis de la Serra per a «enfortir i optimitzar» el treball

La consellera insular del departament de Territori del Consell, Maria Antònia Garcías, i el seu equip han visitat els 19 municipis de la Serra de Tramuntana per a recollir les necessitats de cadascun d'ells, coincidint amb el desè aniversari de la distinció de la Serra com a patrimoni de la humanitat, en la categoria de paisatge cultural.

Segons ha informat el Consell aquest dilluns en una nota de premsa, el departament de Territori de la institució insular té com un dels seus objectius principals «enfortir i optimitzar» el treball conjunt amb els municipis de la Serra de Tramuntana.

Cal recordar que aquest 2021 se celebra el desè aniversari de la distinció de la Serra com a patrimoni de la humanitat, dins de la categoria de paisatge cultural. Per això, el Consell de Mallorca ha reforçat el seu compromís i ha afegit esforços nous en el treball que ja s'està fent des de fa una dècada.

En aquesta línia, la consellera insular de Territori, Maria Antònia Garcías, i el seu equip han volgut traslladar-se als 19 municipis de la Serra de Tramuntana per a conèixer de primera mà les necessitats dels ajuntaments i també per a explicar les novetats que s'han introduït en la convocatòria de subvencions del Consorci Serra de Tramuntana. Garcías ha afirmat que els canvis introduïts han estat molt ben acollits pels alcaldes de la Tramuntana, ja que amb ells es dóna resposta a necessitats dels municipis.

«S'han mostrat molt satisfets, perquè enguany la tramitació serà més àgil que mai. Sense concurrència competitiva, es podrà resoldre en qüestió de dies. I també perquè, per primera vegada en una convocatòria ordinària, els ajuntaments cobraran a compte», ha assegurat. «També han valorat molt positivament el fet de poder cobrar amb bestreta i que els particulars puguin cobrir les despeses d'una assessoria tècnica», ha afegit.

En aquestes reunions el director insular de Territori i Paisatge, Miquel Vadell, i el secretari tècnic, Eduardo Soriano, juntament amb cada ajuntament han revisat les subvencions sol·licitades en anys anteriors, de cara a millorar l'eficiència en la tramitació i, sobretot, per a buscar les fórmules més adequades en benefici dels municipis, en la defensa i protecció dels valors etnològics i culturals pels quals totalment o parcialment formen part del territori que ha estat reconegut per la Unesco com a patrimoni mundial.

Tant Garcías com Vadell han traslladat la seva total disponibilitat als equips municipals per a resoldre qualsevol tipus de dubte, tant en el moment de demanar l'ajuda com en el d'executar les obres subvencionades. Els responsables polítics dels ajuntaments de la Serra de Tramuntana i del Consell també han fet visites 'in situ' en els municipis a projectes subvencionats o a candidats possibles a rebre una subvenció.

A més, han tractat temes de territori respecte a la modificació del Pla Territorial, que revisarà tot el sòl urbà i urbanitzable des d'una visió global, amb criteris de sostenibilitat, integració paisatgística i eficiència energètica.

Fins ara les visites han estat als municipis d'Escorca, Puigpunyent, Alaró, Andratx, Bunyola, Calvià, Esporles, Banyalbufar, Estellencs, Deià, Valldemossa, Sóller i Fornalutx. Aquest dilluns estan previstes reunions amb els ajuntaments de Santa María, Selva i Mancor de la Vall. Posteriorment la consellera insular visitarà Campanet, Lloseta i Pollença.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.