algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Enllaçats per la Llengua llança un manifest «per a reivindicar la presència del català en tots els àmbits de la vida pública»

La plataforma d'entitats Enllaçats per la Llengua, de la qual forma part l'STEI Intersindical, ha presentat telemàticament un manifest «per a reivindicar la llengua catalana i la seva presència en tots els àmbits de la vida pública».

Amb aquest manifest, Enllaçats denuncia que les constitucions espanyola, francesa i italiana «instauren el principi de desigualtat legal entre ciutadans en matèria lingüística, en no preveure per a la llengua catalana un estatut equivalent al que atorguen al de l’espanyol, el francès i l'italià, en cada cas».

Davant això proclama «el dret col·lectiu de les comunitats catalanoparlants a existir de manera incondicionada, i el dret de les persones que les integren a viure en català de manera lliure i plena».

La plataforma està formada per entitats d’arreu del domini lingüístic, entre les quals hi ha Acció Cultural del País Valencià, Escola Valenciana, FOLC, Plataforma per la Llengua, Òmnium Cultural de l’Alguer, i els sindicats USTEC-STES, STEPV-IV i STEI Intersindical.

L'STEI fa una crida, «una vegada més», a les institucions i al conjunt de la societat de les Illes Balears a fer passes fermes en el camí de la normalització plena de la llengua catalana en tots els àmbits, i a fer feina de manera conjunta entre tots els territoris de parla catalana.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per M, fa mes de 3 anys

José. El Català a les Illes Balears, a Catalunya i a València és tan oficial com el Castellà. Que hi hagi energúmens que maltractin a la gent per parlar la nostra llengua a ca nostra, només vol dir que a més de ser mala gent estan desinformats.

Valoració:3menosmas
Per mateu, fa mes de 3 anys

@Pere es que a ses illes paleu menys català que el País Valencià, a ses illes parleu més castellà i alemany que català fins i tot a Menorca es parla més castellà i alemany que català i a Menorca sobretot per Maó es parla menys català que a Barcelona.

Valoració:-5menosmas
Per José, fa mes de 3 anys

España es plurilingüe, pero solamente el castellano tiene rango oficial. Es una clara discriminación en contra de las otras lenguas que se hablan, que desapareceran si no se las declara oficiales en sus respectivos territorios.

Valoració:-1menosmas
Per Quin desgavell!, fa mes de 3 anys

Mirau que en arriba a ser de pesat, aquest fatxa que continuament malmet, fent se passar per un valencià.

Valoració:4menosmas
Per mateu, fa mes de 3 anys

@Pere a Palma es parla menys català que a València ciutat i molts que no parlen català tenen llinatges mallorquins

Valoració:-2menosmas
Per Toni, fa mes de 3 anys

Els catalanoparlants tenim els dies contats, basta anar per qualsevol lloc, des de la capital fins al poble més petit, per comprovar la reculada en l'ús de la llengua al carrer, a les retolacions, etc. Jo quan sent algú parlant el català ja me gir i tot! Això té mala ferida.

Valoració:4menosmas
Per Mary, fa mes de 3 anys

Les Baleares son bilingües

Valoració:-10menosmas
Per No ens deixem trepitjar, fa mes de 3 anys

Per tot arreu se sent parlar en Castella i la majoria pegant cridots i de manera ordinària i massa vegades barroera.
Quin desastre ens han fet els forasters i els sudacas! Fins i tot hi ha esglésies que tenen anunciades misses en Mallorquí que hi ha capellans que ho incumpleixen. Uns perque tenen llengues maternas estrangeres i han dedicat tots els seus esforços només en parlar en Castella. Però altres son castellanoparlants i no volen aprendre Català. És una invasió en tota regla.

Valoració:9menosmas
Per clar i català, fa mes de 3 anys

Aquest és el primer pas. Després vendria pressionar i actuar en tots els àmbits, social, polític i econòmic per a que la nostra llengua tingui el reconeixement i l´ús que deuria.
Tots som corresponsables de la salut del català, inclosos els gonelles i forasters. Per tant, catalans, presentem una batalla de veritat a favor de la nostra llengua comuna !



Salut !

Valoració:6menosmas
Per Pere, fa mes de 3 anys

Per favor! A Palma fa por! Castellà per tot! 😞

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente