algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Podem celebra l'entrada en vigor de la prohibició de plàstics d'un sol ús: «Les Illes s'ho mereixen»

Podem Balears ha volgut celebrar, a través del seu secretari d'organització, Alejandro López, l'entrada en vigor aquest dissabte de la prohibició de plàstics d'un sol ús a les Balears.

Segons ha assenyalat López aquest divendres, «encara que hi ha hagut moltes pressions per part de multinacionals perquè aquestes mesures no veiessin la llum, des de Podem es considera que suposaran un abans i un després quant a la generació de residus a les illes».

El secretari d'organització de Podem ha recordat que la formació va participar de manera activa en l'elaboració de la Llei de Residus balear presentant a més fins a 14 esmenes per a millorar-la. No obstant això, ha lamentat que si bé algunes van ser aprovades, unes altres van ser rebutjades com la implantació «sí o sí» del Sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn (SDDR).

En aquest sentit, ha destacat que Podem no ha renunciat al fet que a Balears s'implanti aquest sistema més enllà dels percentatges de reciclatge perquè «està més que demostrat per l'experiència en altres països que el SDDR funciona». «Que la gent pugui retornar l'envàs a canvi de rebre una compensació disminueix molt l'abandó de residu i augmenta les taxes de reciclatge», ha posat l'accent López.

El secretari d'organització també ha volgut reconèixer el treball respecte a aquesta llei dut a terme des del Departament de Medi Ambient del Consell «que ha dirigit aquesta formació tant en la passada legislatura com en l'actual, i des d'on s'ha treballat en el redactat per a incloure les principals apostes d'Unides Podem».

«El planeta i les illes en concret mereixen una aposta per un model verd que deixi de generar tants residus i cerqui ser sostenible i respectuós amb el medi ambient. Sobretot, que aposti per un model que pugui garantir que hi hagi un futur on viure», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.