algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

Concentració 'Pel dret a l’habitatge i contra la brutalitat policial' aquest dilluns a les 9.30 als jutjats de Via Alemanya de Palma

181715

Aquest dilluns se celebra a Palma el judici contra els agents de la policia espanyola que varen desnonar persones majors el passat mes de març del 2020 al barri de Verge de Lluc.

La vista oral s'havia de celebrar el passat 3 de març, però es va ajornar per la incompareixença dels agents.

Davant la represa del judici als agents policials, les organitzacions CUP – Mallorca, Arran, Alerta Solidària i la plataforma Stop Desnonaments han convocat una concentració 'Pel dret a l’habitatge i contra la brutalitat policial', aquest dilluns, 15 de març, a les 9.30 hores, davant els jutjats de Via Alemanya de Palma

Els fets que es jutgen es remunten a un desnonament executat el mes de març de 2020, durant el qual, desenes de persones es concentraren per a intentar evitar que la parella de persones majors quedassin al carrer, sense sostre, vivint en condicions indignes. Els cossos policials aconseguiren fer-los fora i carregaren contra les persones que es concentraren per donar-los suport.

La concentració va transcórrer amb normalitat fins que la policia procedí a agredir i violentar els manifestants, per acabar traient a la força les persones desnonades, un matrimoni de gent gran amb varies malalties cròniques que fins i tot va necessitar atenció sanitària el dia del desnonament.

Durant les càrregues hi va haver diversos ciutadans lesionats i la policia també identificà desenes de persones, les quals, posteriorment reberen multes administratives amb sancions de més de 600 i 1.000 euros.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.