algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.63°
15°

La Plataforma Son Bonet Pulmó Verd, Amics de la Terra, Terraferida i GOB s'ajunten contra el parc fotovoltaic de Son Bonet

La Plataforma Son Bonet Pulmó Verd i les entitats ecologistes Amics de la Terra, Terraferida i GOB s'han unit en un front comú contra el parc fotovoltaic que Aena vol implantar a Son Bonet.

Segons ha informat el GOB aquest dissabte en una nota de premsa, tant la Plataforma Son Bonet Pulmó Verd com les entitats ecologistes han presentat una bateria d'al·legacions qüestionant la viabilitat urbanística del projecte, l'adequació dels instruments de planificació i la declaració del projecte industrial estratègic.

En aquesta línia, ha detallat que un dels principals arguments de la Plataforma Son Bonet Pulmó Verd i dels ecologistes de Amics de la Terra, Terraferida i GOB en contra d'aquest projecte és que «no es tracta d'una instal·lació d'autoconsum de l'aeroport de Son Sant Joan», sinó d'un «projecte de 'Greenwashing».

Per a la Plataforma veïnal i els ecologistes, «es tracta d'una inversió per a millorar el balanç costos i beneficis diversificant les inversions d'aquesta empresa que ara vol entrar en el negoci energètic i immobiliari».

Un altre dels arguments en contra del projecte esgrimits ha estat que «els terrenys on se situa el camp estan classificades per les normes subsidiàries com a 'Sistema General d'Espais Lliures', un sistema integrat per tots aquells espais que el Pla Urbanístic consideri que han de quedar lliures d'edificació». A més, han afegit, el Pla Territorial Insular de Mallorca classifica les parcel·les d'aquest camp un com a Àrees d'Assentament en Paisatge d'Interès.

Així mateix, la Plataforma Son Bonet Pulmó Verd i les entitats ecologistes han considerat que es vulnera l'article 140 de la Constitució, que garanteix l'autonomia dels municipis; així com el propi Pla Director de Son Bonet.

Per a la Plataforma i les entitats ecologistes és igualment una «aixecada de camisa» el fet que es consideri aquest projecte com a estratègic, destacant que «no està en cap cas lligat amb el teixit industrial balear».

Finalment, han argumentat en contra d'aquest projecte d'AENA que es durà a terme en una zona «consolidada com d'ús públic amb el consentiment de l'empresa de gestió aeroportuària», que «l'ús d'aquest espai per part de la població, no ha estat ni testimonial ni puntual ni accidental» i que «és un nexe de connexió entre municipis històric --Pont d'Inca-Són Llatzet i Pla de Na Tesa-Cas Capità--.

Per tot això, la Plataforma i les entitats ecologistes Amics de la Terra, Terraferida i GOB han demanat la retirada d'aquest projecte.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan, fa mes de 3 anys

Els pobles i ciutats (en el cas de les ciutats grans, llurs veïnats) haurien de ser qui generessin la seva pròpia energia per als ciutadans.



Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente