muy nuboso
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.61°
12°

Aranzadi lliura al Govern les restes de les 65 víctimes exhumades a Porreres

Aranzadi ha lliurat aquest dissabte als responsables de Memòria Democràtica del Govern les restes de les 65 víctimes exhumades a Porreres des que el passat 8 de febrer s'iniciessin les tasques d'excavació i exhumació en la zona central del cementeri.

Segons ha informat la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, amb el lliurament de les 65 víctimes exhumades a Porreres, l'equip tècnic d'Aranzadi ha finalitzat les tasques d'excavació i exhumació dutes a terme des de principis de febrer en les fosses localitzades en la zona central del cementeri.

Les restes de les 65 víctimes les custodiarà, a partir d'ara, la Direcció General de Memòria Democràtica del Govern i quedaran dipositades en instal·lacions de l'Empresa Funerària Municipal de Palma, a Bon Sosec, d'acord amb el que s'estableix en un conveni signat entre l'Ajuntament de Palma i la Secretaria Autonòmica de Sectors Productius i Memòria Democràtica, a l'espera que es realitzin les anàlisis genètiques que puguin portar a una possible identificació.

Un mes d'excavacions

L'equip tècnic d'Aranzadi iniciava el passat 8 de febrer la segona fase de les tasques d'excavació i exhumació en el cementeri de Porreres, i va obtenir la recuperació de 44 víctimes de la repressió franquista, procedents de cinc fosses situades a la part central del cementeri.

La xifra de 44 víctimes localitzades s'ha incrementat amb la localització de 21 víctimes més, fruit de les noves prospeccions realitzades posteriorment en les fosses excavades l'any 2016, que han deixat al descobert enterraments a major profunditat en tres de les fosses documentades fa quatre anys.

En total, Aranzadi ha recuperat en aquesta segona intervenció 65 víctimes que se sumen a les 49 recuperades en el 2016, i que situen en 114 el nombre de víctimes exhumades en el cementeri municipal de Porreres d'un total de 13 fosses. Dades que s'aproximen a les documentades històricament per l'investigador Bartomeu Garí.

Aquests darrers dies les tasques s'han centrat en la realització de les anàlisis antropològiques de les restes localitzades i en la presa de mostres individualitzades per a la seva posterior anàlisi genètica, que consisteix en la comparació entre les mostres donades per familiars i les mostres obtingudes de les restes de cara a una possible identificació positiva.

Aquest treball d'anàlisi genètica es realitzarà en els pròxims mesos en les instal·lacions del laboratori BIOMICs de la Universitat del País Basc de Vitòria-Gasteiz.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.