muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

La UIB crea el Jardí de la Memòria, en record de les dones i infants víctimes de violències masclistes

La Universitat de les Illes Balears (UIB) ha creat el Jardí de la Memòria, un espai simbòlic en record de les dones i nens víctimes de la violència masclista.

Segons ha informat la UIB aquest divendres, coincidint amb els actes de celebració del Dia Internacional de les Dones, celebrat el 8 de març, aquesta jornada ha tengut lloc, al campus de la UIB, l'acte simbòlic de sembra de 12 arbres, un per cada mes de l'any.

És la primera intervenció d'aquest espai, amb el qual la Universitat vol expressar la màxima repulsa de la comunitat universitària cap a la violència masclista i visibilitzar el problema social i sanitari que representa.

El Jardí de la Memòria s'ha situat en l'espai de les llacunes de davant de l'edifici Guillem *Cifre de *Colonya. La iniciativa ha estat promoguda per la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia, amb la intenció de crear un espai de reflexió i repòs on s'han sembrat 12 roures per a retre homenatge i mantenir viva la memòria de les dones i els nens que moren víctimes de la violència masclista.

Han assistit a l'acte de sembra simbòlica una representació de la comunitat universitària, integrada pel Rector de la UIB, el doctor Llorenç Huguet; el president del Consell Social, Bartomeu Llinàs; el president del Consell d'Estudiants, Martí Moreno, i membres del Consell de Direcció, entre ells els degans. La doctora Rosa Maria Alberdi ha explicat, en nom de la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia, les raons fonamentals per a tirar endavant aquesta iniciativa.

La primera raó per a impulsar la iniciativa, ha apuntat, és la importància de la xacra social que és la violència masclista en totes les seves manifestacions, de la qual la més greu és el resultat de mort. «Segur que no cal justificar amb xifres la seva magnitud ni que fer èmfasi en el seu significat, com a indicador absolut de desigualtat i d'injustícia social», ha explicat Alberdi.

La segona raó, ha continuat, és la certesa que sigui a través del record tossut que es manté la consciència. Aquest record, ha assegurat, és una forma eficaç d'acció política per a aconseguir fer visibles els estralls que deixa la violència masclista.

Per part seva, el rector de la UIB, Llorenç Huguet, ha destacat que «la Universitat, per la responsabilitat que la societat li atribueix, ha de treballar per a aconseguir professionals competents, però, sobretot, persones crítiques i compromeses amb les necessitats de la societat». «Tots els estudis, però especialment les facultats que formen aquells que tindran al seu càrrec la cura de la salut de les persones són especialment sensibles a aquest compromís», ha assegurat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Obvi, fa mes de 3 anys

Més que jardins, el que es necessita és capar els violents.
Això sí que seria efectiu.
Amb tant com estimen la seva pilula, seria un fre perquè no delinquissin.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente