nubes dispersas
  • Màx: 18.89°
  • Mín: 8.69°
18°

GOB i Terraferida exigeixen a Marí Ribas un posicionament «fort» contra l'expansió d'Aena

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) i Terraferida han exigit aquest divendres al conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí Ribas, un posicionament «fort contra els plans d'expansió aeroportuària, immobiliària i energètica d'AENA».

«Aquesta setmana ha transcendit la notícia de les intencions per part d'AENA de continuar impulsant el seu pla immobiliari. Ara mateix està realitzant un estudi sobre la disponibilitat de sòls i actius amb alt potencial», han assenyalat les entitats en un comunicat.

Per al GOB i Terraferida «queda clar que AENA està en expansió», per la qual cosa han reclamat al Govern que s'oposi als plans «d'una infraestructura semiprivatizada que pretén sotmetre d'una manera tan exagerada els interessos territorials i socials dins de l'expansió del seu negoci».

D'altra banda, han considerat que cal impulsar la demanda efectiva de la gestió o cogestió aeroportuària per a garantir que la planificació d'infraestructures importants per a les Illes «no es faci d'esquena als interessos socials i de les pròpies polítiques del Govern».

«Recordem d'altra banda que el desembre passat, la Plataforma contra l'Ampliació de l'Aeroport de Palma va interposar un recurs contenciós administratiu en el Tribunal Superior de Justícia de Balears per a exigir la paralització dels projectes en marxa», han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.