cielo claro
  • Màx: 21.7°
  • Mín: 13.08°
21°

Convoquen una concentració davant els jutjats «per defensar el dret a l'habitatge»

Aquest dimecres se celebra a Palma el judici contra els agents de la policia espanyola que varen desnonar a persones majors el passat mes de març del 2020 al barri de Verge de Lluc.

Durant el desnonament, desenes de persones es concentraren per a intentar evitar que es quedassin al carrer, sense sostre, vivint en condicions indignes. Però els cossos policials aconseguiren fer-los fora i carregaren contra les persones que es concentraren
per donar-los suport.

La concentració va transcórrer amb normalitat fins que la policia procedí a agredir i violentar a les manifestants, per acabar traient a la força a les persones desnonades, un matrimoni de gent gran amb varies malalties cròniques que fins i tot va necessitar atenció sanitària el dia del desnonament.

Durant les càrregues en les que lesionaren diversos companys, la policia també
identificà desenes de persones a les que arribaren multes administratives amb sancions de
més de 600 i 1000 euros. «No és un fet aïllat, ja que mentre les condicions de vida de les persones empitjoren cada dia i s'impossibilita l'accés a l’habitatge, veim com l’estat no facilita l’accés a la vivenda i respon amb més desnonaments i més repressió a les persones que denunciam i lluitam per canviar-ho», apunten des de l'Esquerra Independentista.

Per aquest motiu, les organitzacions han convocat aquest dimecres 3 una protesta davant els jutjats de Via Alemanya a les 9.00 hores. «Una vegada més, continuem en la lluita pel dret a l’habitatge!».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.