nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Medalles per a tothom

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha encapçalat l’acte institucional del Dia de les Illes Balears 2021 en un format més reduït a causa de la situació de pandèmia creada per la Covid-19. La presidenta ha lliurat els premis Ramon Llull i Medalla d'Or 2021.

Premis Ramon Llull 2021

Sector primari: per tot l’esforç fet en els primers mesos de la Covid-19 per mantenir el subminsitrament essencial, en especial de les persones més vulnerables. El va recollir Josep Mayans, gerent d’Agroeivissa.

Treballadors de serveis essencials: des de les caixes dels supermercats, milers de persones varen garantir el proveïment d’aliments en els moments més durs de la pandèmia. En representació del col·lectiu, Nieves Muñoz va recollir un premi Ramon Llull extensiu als treballadors de tots els serveis essencials.

Empreses de sectors essencials: Ezequiel Horrach, president de l’Associació de Transportistes de Mercaderies de les Balears, recollí el reconeixement a les empreses de sectors essencials, que varen posar la seva capacitat i instal·lacions a disposició de la societat.

Els treballadors i treballadores dels serveis socials: Caterina Massutí, treballadora social, va recollir un reconeixement a la plena dedicació i l’esforç de tot el col·lectiu per garantir les necessitats més bàsiques de les persones que ho necessitaven.

La industria: Miquel Àngel Benito, propietari de Tot Herba, recollí el Premi Ramon Llull al sector de la indústria, per la gran capacitat d’adaptació a les noves necessitats generades per la pandèmia i l’esforç per mantenir els llocs de feina en una situació d'especial dificultat.

Els gestors administratius: Gestors administratius, advocats i funcionaris han assumit un increment notable de feina per gestionar ajudes i ERTO, entre d’altres tràmits derivats de la paralització econòmica. Apol·lònia Julià, presidenta del Col·legi de Gestors de les Balears, va recollir en nom el Premi.

La comunitat educativa i universitària: Han jugat un paper clau per garantir el dret a l’educació en els moments més durs. Pere Carrió, president del Consell Escolar de les Illes Balears, rep el premi Ramon Llull als membres de la comunitat educativa i universitària per la seva implicació i capacitat d’adaptació.

El voluntariat: Premi Ramon Llull al voluntariat de ciutadanes i ciutadans pel seu exemple de solidaritat, i a les entitats que han multiplicat el seus esforços per augmentar la capacitat d’actuació. El va recollir Carmen Ferrer, vocal de l’ONG Formenterers Solidaris.

Els cossos i forces de 'seguretat', i els treballadors de la seguretat en el sector privat: Els membres dels anomenats cossos i forces de 'seguretat' i l’exèrcit espanyol també han estat premiats. Pep Alcina, de la policia de Palma.

El sector cultural: El sector cultural guanya el Premi Ramon Llull en reconeixement dels esforços per fer possible l’accés a un bé essencial per al nostre desenvolupament com a persones i com a societat. El recull Pere Joan Riera, president del Clúster del Còmic

Persones treballadores i usuàries de residències: Premi Ramon Llull als usuaris de les residències, un dels col·lectius més afectats per la pandèmia, i als professionals que n’han pres cura amb absoluta dedicació. El rebé María Soledad Olavarria, auxiliar d’infermeria a Maó.

La ciutadania: Els Premis Ramon Llull 2021 volen reconèixer el comportament exemplar, generós, solidari i resilient dels ciutadans i les ciutadanes de les Balears davant les limitacions i el canvi d’hàbits que ha imposat la Covid-19. El va recollir Leire Pons, nina de la població de Sant Lluís.

Medalla d’Or

La presidenta Armengol va lliurar també la Medalla d’Or de les Illes Balears de 2021 als professionals sanitaris que lluiten contra la pandèmia de la Covid-19. Per la dedicació, la capacitat d’adaptació, el compromís i la valentia, la Medalla d’Or és enguany per als més de 20.000 sanitaris que lluiten contra la Covid-19. El recollí Víctor Zahinos, infermer de l'hospital de Son Llatzer i que ha superat la malaltia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Fan riure, fa mes de 3 anys

Això de repartir medalles està, digem-ne, una mica desacreditat, talment els polítics que les reparteixen.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente