algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Més de 5.000 aspirants es presenten a les places d'oposicions per a docents

La Conselleria d'Educació i Formació Professional ha publicat aquest divendres mitjançant una resolució la llista definitiva dels més de 5.000 aspirants que opten a les places docents del concurs oposició 2020, que a causa de la pandèmia de la Covid-19 se celebren el mes vinent de juny de 2021.

Són un total de 5.090 aspirants que opten a les 1.144 places de personal docent de les Illes distribuïdes entre infantil i primària, secundària, formació professional, escoles oficials d'idiomes, música i arts escèniques i arts plàstiques i disseny. Cal destacar que, aquesta convocatòria inclou també una oferta de places de suport educatiu.

En les llistes publicades aquest divendres figuren els aspirants admesos i els exclosos, així com la llista de causes d'exclusió. També es publica el llistat dels aspirants que han desistit de participar en el procediment selectiu i els aspirants de nacionalitat estrangera que han de realitzar la prova de castellà.

Per illes, els aspirants es reparteixen de la següent manera: 4.005 inscrits a Mallorca, 426 a Menorca, 621 a Eivissa i 38 a Formentera.

Convocatòria oposicions 2020 en xifres

Els més de 5.000 aspirants opten a una de les 1.144 places a les Balears distribuïdes entre infantil i primària, secundària, formació professional, escoles oficials d'idiomes, música i arts escèniques, i arts plàstiques i disseny.

Tot i que els percentatges més elevats de places corresponen a professors de Secundària, (557 places, el 48,68%) i mestres d'Infantil i Primària (410 places, el 35,83%), una de les novetats més destacables d'aquesta convocatòria és l'oferta de places de suport educatiu, un total de 132, que corresponen a les especialitats de Pedagogia Terapèutica (75) i Audició i llenguatge (25) en Primària i Orientació Educativa en Secundària (32).

Segons la Conselleria, bona part d'aquest increment de l'oferta de places respon a la voluntat d'incrementar la presència d'orientadors en els centres de Primària, a més de consolidar els equips de suport de tots els centres educatius.

En aquesta convocatòria de 2020 (prevista per a juny de 2021) es treuen 36 places per a professorat de música i arts escèniques, i 11 places per a professorat d'arts plàstiques i disseny. En aquesta convocatòria, la Conselleria pretén fer un esforç per a consolidar les places que corresponen a Menorca, Eivissa i Formentera donades les dificultats que es generen cada curs a l'hora de cobrir les seves vacants.

Les convocatòries d'oposicions per al 2018, 2019 i 2020 s'han plantejat de manera que cada opositor tingui dues oportunitats de presentar-se. En total, a Mallorca s'oferiran el 68% de les places, el 9,52% a Menorca i el 20,01% a Eivissa i el 2,44% a Formentera. Per a dur a terme aquest procediment selectiu s'hauran de constituir més de 120 tribunals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mestre jubilat, fa mes de 3 anys

Pobrets, no saben el que els espera.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente